8 cofetării de vizitat în Paris

marți, 16 ianuarie 2018

luvru paris

Am fost în Paris şi nu mi-a plăcut. OMG! Ce a zis? Da, aveam o idee despre acest oraş că ar fi romantic şi elegant; am ales luna octombrie ca să fie toamnă şi să văd frunzele cum cad frumos pe toate aceste rue franţuzeşti şi pe lângă Sena. Neimpresionant. Am mai fost şi cu prietenul meu şi cam asta a fost partea romantică a excursiei. Nu vreau să fiu rea, dar oraşul este extrem de murdar, aglomerat, cu un trafic nebun şi oameni şi mai nebuni. No comment despre metrou… A fost frumos sus la Montmartre, la Luvru şi în jurul muzeului, dar cam atât.

Dar hai să ne focusăm pe lucrurile frumoase de acolo şi anume restaurantele şi patiseriile. Practic nimic altceva nu m-a interesat în mod special. M-am dus la Paris pentru patiserie şi Mona Lisa, pe care am vazut-o şi ne-am zâmbit reciproc jucăuş. Am vizitat multe cofetării şi am mâncat multe prăjituri, deşi la vremea aceea nu ştiam aşa de multe despre patiserie franţuzească aşa cum ştiu azi. Sunt mândră de ce am realizat între timp.

Am zis să şi scriu pe blog pentru că îmi place să ţin aceste informaţii organizate şi poate interesează pe cineva. Pentru 2018 vă recomand să luaţi un bilet dus-întors spre Paris şi să vă bucuraţi de partea dulce a vieţii, pentru că aici e din abundenţă. Am gustat cele mai bune prăjituri în Paris şi cu fiecare înghiţitură mai voiam încă una şi încă una. Nu am avut timp să merg peste tot, dar e de înţeles pentru că oraşul e împânzit cu patiserii, ciocolaterii, brutării, etc. Nu e timp!!! Trebuie să mai merg o dată.

Am aici o listă cu 8 patiserii pe care le-am vizitat cât am fost la Paris. Unele sunt mai cunoscute, pe altele le-am descoperit acolo. Toate au fost bune şi merită încercate.

1. La Patisserie de Reves

93 Rue de Bac, 75007

cakes in cake shop paris

cake display paris

cakes paris

french cakes

prajituri la patisserie de reves

E foarte cunoscută cofetăria asta. A avut o filială şi în Londra, dar s-a închis până să ajung. Se traduce prin cofetăria viselor şi arată ca într-un vis. Prăjiturile sunt expuse foarte elegant şi într-un mod neobişnuit. Totul e roz, inclusiv ambalajul de take away. Am găsit aici prăjiturile clasice franţuzeşti, dar în variantă modernă: tartă cu lămâie şi bezea, Saint Honore, Paris Brest, Vanilla Infiniment, macarons, madlene şi chausson aux pommes, confituri şi paste de alune şi ciocolată. Nu au eclere, dar e ok, o să găsiţi cofetării numai cu aşa ceva în Paris. Ajungem acolo în curând. 

Ce am gustat aici a fost Paris Brest şi Vanilla Infiniment. Prima a fost perfecţiune. Nici nu vreau să mă gândesc la cheful patiser, care trebuie să aşeze fâşiile subţiri de craquelin pe acest paris brest cu formă neobişnuită şi complicată, după părerea mea. Crema praline a fost foarte pufoasă, aerată şi gustoasă. Alunele de pădure sunt cele mai bune. Prăjitura cu vanilie a fost foarte simplă, dar de calitate. Blatul crocant şi sfărâmicios şi două creme de vanilie peste. Nimic mai bun. O prăjitură cu multă, multă vanilie.

2. Le Merveilleaux de Fred

94 Rue Saint-Dominique, 75007

cake shop in paris

cakes paris2

cake shop from paris

cakes in paris

Despre cofetăria asta am mai scris. Se găseşte şi în Londra şi încă e deschisă. E cunoscută pentru aceste mici prăjituri numite merveilleux, care înseamnă minunate. Sunt de fapt belgiene, dar au devenit foarte populare şi la Paris. Sunt două bezele lipite cu multă frişcă şi acoperite cu diverse toppinguri. Se găseşte aici şi varianta pentru mai multe persoane, sub formă de tort. E un pic mai mult pentru gusturile mele, dar una mică merge. Am încercat-o pe cea acoperită cu alune. Şi dacă ajungeţi, vă rog cumpăraţi cramique, o brioche pufoasă cu ciocolată. E divină!

3. Patisserien Sadaharu Aoki Paris

56 Boulevard de Port-Royal, 75005

 fine patisserie paris

cakes sadaharu aoki in paris

Un loc special, încă mă gândesc la cofetăria asta. Patiseria franţuzească întâlneşte patiseria şi aromele japoneze. Iubesc combinaţia şi e foarte trendy acum. Toate aceste torturi şi deserturi cu matcha, yuzu, susan, ceai de la japonezi vin iar în combinaţie cu tehnica şi specialităţile franţuzeşti dau naştere la ceva desosebit.

Nu se pot face poze aici. Eu am apucat să fac câteva la vitrină până să mi se atragă atenţia. Nu am ştiu şi nici nu înţele foarte bine motivul, dar nu contează. Am încercat aici o prăjitură cu cremă de susan negru şi una cu multe căpşune. Foarte delicate ambele şi bune.

4. Jacque Genin Paris

133 Rue de Turenne, 75003

chocolat jacques genin

chocolates

lemon tart paris

caramels paris

jacque jenin

Jacque Jenin este cunoscut pentru ciocolată şi caramele în special. În magazinul lui veţi găsi şi prăjituri şi jeleuri, dar mergeţi ţintă la caramelele cu fructul pasiunii şi mango. Nu am mâncat în viaţa mea ceva mai bun. NU există. N-U! Se pare că aici se găseşte şi cea mai bună tartă cu lămâie din Paris, dar nu a fost să fie. Am mâncat mai bune. Luaţi caramele. C-A-R-A-M-E-L-E!

5. L’Eclair de genie

14 Rue Pavee, 75004

eclairs paris

eclair de genie paris

Magazin cu multe eclere. E unul din cele mai bune. Îl urmăresc pe Instagram. Au multe multe arome, 257 de fapt, şi continuă să creeze. Nu se găsesc toate odată în magazine, dar se schimbă mereu. Câteva sunt vanilie, caramel sărat. alune de pădure, yuzu şi bezea, Matcha şi sirop de arţar. L-am încercat pe cel cu caramel sărat. Este creaţia cu nr. 177. Sunt perfecte eclerele lui. No comment.

6. Carette Paris

 7 Place du Tertre, 75018

carette eclair

Nu m-am mulţumit cu un ecler. Am avut mai multe la Paris. În drum spre Montmartre şi Basilica Sacre-Coeur a trebuit să ne oprim puţin pentru o doză de energie pentru că eu cu mişcarea stau prost. Un ecler a fost suficient. Am găsit o cofetărie numită Carette, cu ceaiuri şi prăjituri. Nu a fost cea mai bună, dar dacă vreţi un ecler simplu şi clasic franţuzesc, găsiţi aici. Nimic fancy sau cu matcha.

7. Dalloyau Paris

63 Rue de Grenelle, 75007 

macarons paris

macarons paris

Nici de ei nu ştiam. I-am descoperit în drum spre Rue du Bac, loc împânzit cu cofetării super. Mi-a plăcut designul artsy al prăjiturilor, mai ales macarons. Se pare că e un loc cu tradiţie în oraş. Am încercat macarons, normal, cu bergamotă şi fistic. Foarte neobişnuit, dar bun.

8. Eric Kayser 

18 Rue du Bac, 75007

eric kayser

cakes eric kayser

eric kayser

Acest domn, Eric Kayser, este un brutar artist. Brutăria lui este una din cele mai cunoscute din Paris. Are aşa de multe sortimente de pâine încât nu ştii ce să iei mai întâi. Vă propun totuşi să începeţi cu o baghetă tradition, clasică şi un pain de mie. Pain de mie este o pâine pufoasă şi dulce. E bună pentru frigănele sau French Toast, dacă tot suntem pe teritoriu francez. Aici însă puteţi încerca şi produse de viennoiserie, adică pain aux chocolat, croissante, foietaj cu mere şi altele.

Prăjiturile arată nemaipomenit. O să încerc data următoare pentru că de aici am luat doar pâine. Nu ştiu ce a fost în capul meu. Eram prea bulversată.

Şi aici se încheie lista mea cu cofetării din Paris. Sper că v-au plăcut, mie da, şi vă aştept la următorul articol cu ceva dulce.

paris

Une bise (pupic) şi pe curând,

Cristina


2 comentarii »

  1. Merisescu Viorica spune:

    Foarte intetesante informatiile cu privire la patiseriile pariziene. Merci
    Dar dacă vei deveni “o cititoare avidă “si a cărților referitoare la istoria si cultura Franței vei descoperi că Parisul este “un muzeu in aer liber”, că foarte multe străzi, clădiri,statui, parcuri “vorbesc” despre vremuri si oameni deosebiți, care au lăsat ceva in urma lor -material sau spiritual. Si atunci Parisul te va încânta! Succes CHEF

Lasă un răspuns către Anason cu Lapte Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥