A

A doua emigrare – cum de m-am întors în ţară?

pastry chef

Cred că mi s-a pus întrebarea asta de o sută de ori de când m-am decis să revin în România, după 4 ani de Londra. Sau cel puţin aşa simt.

Presupun că este o întrebare normală care ascunde multe curiozităţi şi nelămuriri.

Tot ce pot să spun e că nu este o întrebare uşoară la care există un răspuns clar, simplu şi nelipsit de apăsare. Nu e uşor nici să pleci din ţară, altfel ar face-o probabil mai mulţi, dar nu este uşor nici să te întorci. Ai crede că nu e aşa, dar recomand tuturor să încerce ca să aibă o perspectivă mai clară asupra lucrurilor.

Eu am avut ocazia să plec în afară pentru că eram tânără, deşi nu mi se pare un criteriu relevant neapărat, eram curioasă să ştiu ce înseamnă experienţa asta şi voiam să capăt experienţă în domeniu – cofetărie. Acum 7 ani nu simţeam că la noi aveam ce să învăţ şi de la cine. Asta era gândirea mea, fie ea corectă sau nu.

Experienţa în mare a fost una frumoasă, dar şi grea pe alocuri. Am mai scris pe blog despre asta şi despre aventurile culinare din bucătăriile din Londra.

Mai multe am povestit şi într-un reportaj filmat de către cei de la TVR3 – A doua emigrare.

Puteţi să urmăriţi întreaga emisiune în link-ul de mai jos.

Voi ce poveşti aveţi despre plecări şi reîntoarceri? Sunt curioasă să aflu.

Cu drag,

Cristina*

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = opt

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.