Batoane lipicioase cu unt de arahide şi cereale

miercuri, 14 ianuarie 2015

DSC_0264

De când voiam să fac batoane energizante în casă! Am atâtea reţete şi aşa de puţin timp… Sunt însă mulţumită de acest început şi reţeta încercată prima oară. Am ales-o din multele pe care le am pentru că nu necesită coacere şi este foarte rapidă. Îmi plac astea. Toate ingredientele se amestecă şi se pun într-o formă la congelator peste noaspte. Genial! Şi desigur, ce se pune în ele rămâne complet la latitudinea voastră. Mie spre exemplu nu-mi plac stafidele şi nu o să se apropie ever de vreun baton făcut în casă de mine. Am folosit însă un amestec de cereale, fructe, nuci şi seminţe. Sunt un pic lipicioase la final datorită untului de arahide şi miere, dar sunt extrem de bune şi săţioase. Merg la mic dejun sau ca o gustare între mese.

DSC_0183-2

Ingrediente

120 gr. unt de arahide
50 ml. miere lichidă
30 ml. piure de mere (un măr mic, decojit, tăiat cubuleţe şi fiert în apă cu puţin praf de anason până se înmoaie, apoi pisat cu o furculiţă şi lăsat la răcit)
pudră de anason
1 cană de mix de cereale
50 gr. migdale întregi, cu coajă
35 gr. fructe confiate – eu am folosit cuburi de papaya
1-2 linguri nuci româneşti
2-3 linguri fulgi de cocos
seminţe de susan prăjite
seminţe de susan negru
seminţe de in

Timp de preparare: 20 minute + 24 de ore cât stă la congelator

Într-un castron amestecăm untul de arahide cu mierea şi piureul de mere până se omogenizează bine.

Într-un alt catron amestecăm toate ingredientele uscate. Apoi le combinăm şi le amestecăm bine de tot cu o paletă.

Turnăm conţinutul într-o formă (13×20 cm) tapetată cu hârtie de copt care se întinde şi pe pereţii vasului. Hârtia trebuie să fie mai înaltă ca să putem scoate uşor batoanele din vas ulterior. Nivelăm. Băgăm la congelator. Asta e partea cea mai grea. Aşteptarea. Trebuie să stea peste noapte.

A doua zi, scoatem forma şi tăiem batoanele. Putem să le tăiem aşa sau în formă de pătrăţele mici. Ies cam 7-8 bucăţi. Le ţinem la frigider într-o cutie de plastic cu capac, separate prin hârtie de copt. Ţin câteva zile, dar nu cred că vor rezista atât. La mine s-au dus repede.

DSC_0060

DSC_0206-1

DSC_0248-1

DSC_0295-4

Bon appétit!

P.S. Vouă vă plac batoanele energizante? Aţi încercat să faceţi acasă?


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥