Bere de ghimbir

joi, 23 iunie 2011

Am furat reteta asta de la Jamie Oliver. Este putin spus ca imi place de el si de modul in care gateste. Il ador! Cred ca o sa-i dedic un post intr-o zi.

Este o reteta perfecta pentru zile toride de vara, cam ce experimentam in ultima perioada. De aici si inspiratia. De asemenea, este o bere care se poate consuma in orice moment al zilei, nu da dureri de cap si nu baloneaza, poate fi consumata si de domnisoare fara a parea prea “barbate” si nu ridica nivelul de alcoolemie in sange.  

Va avertizez de pe acum ca ghimbirul va va provoca papilele gustative la senzatii tari. Este foarte intepator!

Ingrediente

  • 140 gr. ghimbir proaspat
  • 4 linguri zahar
  • 3-4 lamai
  • 1 litru apa minerala
  • menta proaspata

Timp de preparare: aprox. 20 minute

Mai intai dam pe razatoare ghimbirul. Il punem intr-un castron si adaugam zaharul.

Decojim 2 lamai si adaugam coaja in castron. Timp de 10 secunde pisam ingredientele cu un pistil ca sa amestecam toate aromele.

Stoarcem lamaile si adaugam sucul in castron. Acum turnam si apa minerala.

Lasam totul 10 minute ca sa se aseze si gustam. Mai putem adauga zahar sau lamaie dupa preferinte. Eu am mai pus zahar. Strecuram sucul, adaugam menta si cuburi de gheata.

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥