B

Biscuiti cu parmezan, lamaie si pasta de masline

Bucataria Cristinei s-a intors din vacanta si asa cum v-am promis incepem anul cu multe multe retete noi si gustoase, care abia asteapta sa fie incercate.

Am ales de data asta o reteta de biscuiti, care se fac foarte usor si repede, dar este de efect. Sunt un aperitiv sau o gustare care cu siguranta va surprinde musafirii sau prietenii vostri. Reteta o am de la mama, care de cand a inceput anul a inceput sa ma bombardeze cu retete pe care sa le fac si pe care abia asteapta sa le vada pe blog.

Sa vedem daca mi-a si reusit. (mama va hotara asta :), este cel mai aprig critic al meu) 

Ingrediente

pentru 20 – 25 de bucati

  • 150 gr de faina
  • 90 gr de unt
  • 70 gr pasta de masline (se gaseste in magazin la borcan, la un pret accesibili si e foarte buna, eu am dat 5.14 ron pe un borcan de 175 de grame)
  • 50 gr de parmezan
  • 1 lamaie (atentia, va trebuie doar coaja)
  • un pic de sare

Timp de preparare: 1 h si 30 minute, din care 1 ora tineti la frigider coca

Mai intai ne apucam de aluat si amestecam ingredientele intr-un castron: faina, untul moale, trebuie sa fie la temperatura camerei, parmezanul si coaja rasa de lamaie pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam 3 linguri de apa rece ca sa lipim totul si sa facem coca. 

Intindem coca obtinuta cam de jumatate de centimetru grosime si turnam pasta de masline pe deasupra. Acum rulam coca ca pe rulada si o invelim in folie transparenta. O tinem la frigider o ora sau 2 ore. Reteta spune 2 ore, dar daca nu aveti timp si o ora este bine.

Dupa ce coca a stat la frigider o sa vedeti ca este mai tare. Untul s-a intarit si asta e bine. Luam rulada si incepem sa taiem din ea bucati de jumatate de centimetru. Acestea vor fi biscuitii nostri. Mie mi-au iesit fix 20 de bucati pentru ca am sacrificat marginile, nu am intins foarte bine coca mai sus.

Punem biscuitii intr-o tava pe foaia de copt. Ii bagam la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade. Tava trebuie sa fie pusa sus de tot, nu jos langa flacara. Ei trebuie sa se coaca in timp, nu se fac imediat. Ca sa vedeti daca sunt gata, va mai uitati si pe fundul lor, acolo capata culoare prima data. 

Scoateti, lasati la racit putin si serviti!

Bon appétit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × sapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.