Biscuiţi fragezi cu lămâie

sâmbătă, 3 noiembrie 2018

biscuiti cu lamaie

Biscuiţii mei preferaţi sunt cei cu lămâie. În general îmi plac deserturile cu citrice, mai ales cu lămâie şi nimic nu se compară cu nişte biscuiţi de casă, proaspăt ieşiţi din cuptor pe care eu îi mănânc unul după altul ca alunele. Pe aceştia i-am servit cu ceai negru.

Sunt un desert perfect pentru o gustare dulce sau un moment pofticios. Eu nu mai cumpăr de foarte mult timp biscuiţi din comerţ iar acum mi se pare că miros toţi a plastic şi au gust de plastic. În plus, conţin prea multe ingrediente aiurea. Nu e nevoie. Un biscuit bun are doar câteva ingrediente de calitate şi arome.

biscuiti fragezi cu lamaie

Eu am pregătit aluatul repede într-o seară şi l-am pus la frigider. Când am avut o zi liberă, l-am scos şi l-am copt. Am vrut biscuiţi pătraţi pentru că sincer m-am cam săturat de forma rotundă. Am măsurat aluatul de biscuiţi cu rigla ca un om nebun, dar voi nu trebuie să faceţi asta. Puteţi decupa cu forme.

Ingrediente

pentru aprox. 40 de biscuiţi

(puteţi obţine mai mulţi sau mai puţini în funcţie de mărime)

200 gr. făină albă
25 gr. amidon
115 gr. unt rece, tăiat cuburi
115 gr. zahăr alb fin
coaja de la 2 lămâi
1 gălbenuş

Timp de preparare: 20 de minute + 30 de minute timp de răcire pentru aluat

Timp de coacere: 12-15 minute

Metodă

Aluatul se poate face din timp şi ţine la frigider până la 3 zile înainte de folosire.

Pentru aluat avem nevoie de un castron în care cernem făina şi amidonul. Adăugăm untul pe care îl frecăm în făină până obţinem nişte firimituri, ca la aluatul de tartă. Adăugăm zahărul şi coaja de lămâie. Amestecăm cu o furculiţă. Adăugăm gălbenuşul şi îl încorporăm până obţinem o bilă de aluat. Îl înfoliem şi îl ţinem la frigider cel puţin jumătate de oră până ce îl putem rula şi decupa. Se poate ţine la frigider şi peste noapte, dar din cauza untului se va întări foarte mult. Acordaţi 10 minute aluatului să se încălzească puţin la temperatura camerei înainte de folosire.

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade. Dacă aveţi un cuptor mai slab, puteţi coace la 180.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de cuptor sau două dacă avem. O să fie mulţi biscuiţi care trebuie copţi în mai multe ture.

Rulăm aluatul de biscuiţi între două hârtii de copt. Eu aşa fac mai nou pentru că nu vreau să adaug extra făină sau să se lipească aluatul de făcăleţ. Trebuie să avem un strat mai gros de aluat. Aceşti biscuiţi nu sunt subţiri. Decupăm cu forma sau tăiem cu un cuţit. Eu am măsurat 4/4 cm. Resturile se rulează din nou şi se decupează până nu mai avem aluat.

aluat de biscuiti

Am mutat biscuiţii pe tavă şi am copt 12-15 minute. Depinde de cuptor. Trebuie să prindă culoare pe fund şi pe margini puţin. Nu îi vrem maro pentru că o să fie uscaţi. Când ies de la cuptor, îi presărăm cu zahăr. Nu m-am putut abţine şi am mâncat câţiva înainte să se răcească.

biscuiti

Lăsăm biscuiţii la răcit în tavă pentru câteva minute şi apoi îi mutăm într-un recipient de plastic închis ermetic. Se pot păstra câteva zile. Dacă rezistă aşa de mult timp.

Servim cu ceai.

biscuiti de casa

Bon appétit!


9 comentarii »

  1. Mary spune:

    Hello.

    Urmaresc cu drag blogul tau. It is one of my fav of all time :) congrats! Am o intrebare scurta, pot folosi altceva in locul amidonului din aceasta reteta? Praful de copt ar fi ok?

    Multumesc mult si keep up the amazing baking :)
    Mary

    • Anason cu Lapte spune:

      Bună Mary. Nu ai nevoie de praf de copt. Poţi înlocui amidonul cu făină. Nu e o cantitate foarte mare şi nu o să ai probleme. Amidonul face biscuitul mai fraged, atâta tot. Spor şi mulţumesc pentru comment! Cu drag, Cristina

  2. Laura spune:

    Hello

    Arata f bine biscuitii! In loc de amidon se poate pune semolina? Abia astept sa i incerc!

    Multumesc!

Lasă un răspuns către Mary Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥