Brioșe cu cireșe

vineri, 7 iunie 2013

colaj7-1

Când am fost acasă am trecut și pe la tataie la grădină. Acolo m-am întors puțin în timp și mi-am amintit de copilărie și de ce înseamnă să fiu copil din nou. Așa că m-am urcat frumos cu sora mea în cireș și ne-am îndopat cu multe multe cireșe. Ne-am făcut și cercei din ele. Pentru că îmi plac mai multe brioșele decât cupcakes, am folosit cireșele culese și transportate până la București la o rețetă numai bună de încercat acasă. Rețeta este una de bază pentru brioșe dulci și puteți folosi orice fel de fructe nu doar cireșe. Dar este un bun punct de pornire și dacă tot este sezonul lor, de ce să nu profitați?

Ingrediente
(pentru 12 brioșe, tavă standard)
225 gr. făină
2 linguri de praf de copt
150 gr. zahăr brun extrafin
75 gr. unt topit
1/2 linguriță extract de vanilie
1 ou, bătut ușor
200 ml. lapte
150 gr. cireșe fără sâmburi

Timp de preparare: aprox. 45 minute

Mai întâi pregătim tava de brioșe și punem în ea 12 forme din hârtie. Aprindem cuptorul și încălzim la 180 de grade sau treapta 4.

DSC_0308

Dacă nu vi se par destul de dulci cireșele, puteți să adăugați puțin zahăr peste ele și să le lăsați într-o farfurie până le folosiți.

DSC_0330

Luăm un castron mare și adăugăm ingredientele uscate pe care le trecem prin sită: făina, praful de copt și zahărul. Amestecăm bine și facem o gaură în mijloc.

DSC_0350

Într-un alt castron amestecăm ingredientele umede: untul topit, extractul de vanilie, oul bătut și laptele. Turnăm lichidul astfel obținut în primul castron și amestecăm ușor.

2

Adăugăm jumătate din cantitatea de cireșe în aluat și puțină zeamă de la o dulceață dacă vrem. Amestecăm ușor.

DSC_0394

Cu o lingură umplem formele din tavă. Pe deasupra adăugăm restul de cireșe. O să arate foarte bine când sunt gata.

DSC_0420

Coacem timp de 25 de minute până devin maronii la suprafață și sunt ferme la atingere. Sau faceți testul cu scobitoarea – introduceți în mijloc și dacă iese uscată, sunt gata!

1

Lăsăm la răcit, apoi le scoatem din tavă și le mai lăsăm un pic. Asta dacă mai rezistați, deși calde cad mai greu la stomac…

Dacă vă mai rămân, puteți să le păstrați la rece într-un recipient până la 3 zile.

30

DSC_0642-1

Bon appétit!


Un comentariu »

  1. [...] doi ani de zile, postam în perioada asta o reţetă de brioşe cu cireşe care s-a bucurat de multă atenţie şi a mers foarte bine în plin sezon de cireşe. Este [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥