C

Cacik, supă rece de castraveţi şi iaurt. Reţetă turcească

DSC_0367-2

Proiectul The Food Connection continuă iar luna aceasta gătim turceşte. Chiar dacă nu am ajuns încă în Turcia, am început să mă pregătesc pentru un eventual drum cu ocazia asta. Reţeta aleasă de mine este una foarte simplă, rapidă şi de sezon. Nu are sens să stăm prea mult în bucătărie, nu? Mai ales pe căldurile astea. Supa de castraveţi cu mentă şi iaurt se serveşte rece şi e super pentru vara asta. Toate reţetele turceşti din proiect le puteţi găsi la Simplu şi bun, pe blog. Enjoy!

DSC_0425-1

Ingrediente

440 gr. iaurt
3 castraveţi, tăiaţi cubuleţe
2 căţei de usturoi zdrobiţi
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri mentă uscată
sare
apă rece

Timp de preparare: 10 minute + 2 h cât stă la frigider

Într-un castron, punem iaurtul, cubuleţele de castraveţi, menta, usturoiul şi uleiul de măsline. Amestecăm. Turnăm apă rece puţin câte puţin până obţinem consistenţa unei supe. Dăm gust cu sare şi ţinem la frigider cam două ore până servim.

Cred că e cea mai scurtă reţetă de pe blog. Am luat-o de aici. Site-ul e foarte mişto şi oamenii sunt de urmărit.

DSC_0401-3

DSC_0339-1

Bon appétit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × sase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.