Cantucci

vineri, 21 decembrie 2012

DSC_0281

Cum n-a mai venit sfârșitul lumii am trăit ca să pot prepara acești biscuți minunați: cantucii. Făcuți după o rețetă italiană a unui fost cofetar, am reușit să mă bucur de o gustare crocantă, dulce și gustoasă. Pentru că sunt totuși biscuiți și sunt mai tari, ei se mănâncă de obicei înmuiați în ceai sau cafea. Un mic dejun pe fugă sau o gustare între mese? Voi alegeți. :)

Ingrediente

  • 400 gr. făină
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • 250 gr. zahăr tos
  • 3 ouă
  • coajă de la o portocală / lămâie
  • 150 gr. migdale / nuci / cubulețe de ciocolată / mix din toate
  • o linguriță de miere
  • un vârf de sare

Timp de preparare: aproximativ 50 de minute

Mixăm cele 3 ouă cu zahărul într-un castron.

DSC_0136

Până devin pufoase și zahărul nu s-a topit de tot.

DSC_0138

În alt castron amestecăm făina cu zahărul vanilat, praful de copt, sarea, mierea și coaja de portocale.

DSC_0146

Vărsăm în primul castron și amestecăm cu o lingură de lemn apoi cu mâna ca să se îmbine tot.

DSC_0155

Și iese așa. Un aluat tare și ferm. 

DSC_0167

Vărsăm migdalele întregi peste și le încorporăm bine în cocă cu mâna. Am încercat și cu nucă; sunt foarte buni.

DSC_0168

Punem coca pe masa presărată cu făină și rulăm puțin cu ambele mâini. O împărțim în 4.

DSC_0176

Rulăm apoi fiecare bucată în parte. Le așezăm într-o tavă cu hârtie de copt și le ungem cu ou bătut. Păstrați o distanță între ele pentru că se vor lăți și nu e bine să se lipească una de cealaltă.

DSC_0185

Le ținem la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 190 de grade. Le scoatem și le tăiem oblic cu un cuțit de pâine zimțat. Cu grijă pentru că ard. O să se vadă foarte frumos migdalele acum.

DSC_0186

DSC_0201

Le așezăm (înghesuim) înapoi în tavă. Ținem la cuptor la 180 de grade timp de 10 minute. Acum se vor usca și vor deveni biscuiți.

DSC_0208

DSC_0229

Îi păstrați într-un borcan sau orice alt recipient de sticlă. Se țin bine și o săptămână. Cu cât sunt mai tari, cu atât sunt mai buni. Serviți înmuiați în ceai sau cafea.

Bon appétit și un Crăciun fericit!

P.S. Cei pe care i-am preparat cu nucă au ajuns la Andreea, mă bucur că ți-au plăcut, care le-a făcut și o poză frumoasă. Mersi! :)  

63188_10151144488777653_1990758316_n


2 comentarii »

  1. Liana-Madalina spune:

    delicioase….le recomand:*:*

  2. Buna Liana! :*:* Mersi si ma bucur ca am impartit cateva alaturi de un ceai cald si voie buna. Te mai astept pe la mine. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥