Cartofi la cuptor cu chimen și salată de sfeclă

joi, 7 martie 2013

DSC_0203

DSC_0218

Asta este o rețetă numai bună pentru cei care caută ceva ușor și simplu de preparat. În același timp, pentru fanii cartofilor prăjiți, este o alternativă mai bună și sănătoasă. Combinația de cartofi cu chimen este foarte gustoasă și o să vă surprindă. Mie îmi place chimenul foarte mult și l-aș pune peste orice dacă s-ar putea. Îmi place mirosul, aroma, textura și culoarea. :) Salata de sfeclă o puteți înlocui cu altceva. Mie mi-a plăcut cum merg împreună și mi-era dor de niște legume.

Ingrediente

  • 3-4 cartofi albi medii
  • semințe de chimen
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 sfeclă
  • pătrunjel proaspăt

Timp de preparare: aprox. 50 minute

DSC_0086

DSC_0104

Spălăm bine cartofii pentru că nu îi decojim. Îi tăiem felii ca pentru wedges. Într-un castron îi amestecăm cu ulei, chimen, sare și piper.

DSC_0133

Îi întindem în tava acoperită cu hârtie de copt. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 270 de grade timp de 30-35 de minute. În prima jumătate a timpului îi acoperim cu folie de staniol. Apoi dăm la o parte folia și întoarcem cartofii ca să fie crispy și maronii pe ambele părți.

DSC_0148

Scoatem de la cuptor și lăsăm puțin la răcit, timp în care facem salata de sfeclă.

DSC_0248

Spălăm sfecla și o tăiem pe jumătate. Doar o jumătate dăm pe răzătoare sau pe toată.

DSC_0114

Într-un castron amestecăm sfecla cu puțină sare, ulei de măsline și piper proaspăt măcinat. Deasupra presărăm pătrunjel proaspăt tocat nu foarte mărunt.

DSC_0220

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥