C

Cartofi la cuptor cu chimen și salată de sfeclă

DSC_0203

DSC_0218

Asta este o rețetă numai bună pentru cei care caută ceva ușor și simplu de preparat. În același timp, pentru fanii cartofilor prăjiți, este o alternativă mai bună și sănătoasă. Combinația de cartofi cu chimen este foarte gustoasă și o să vă surprindă. Mie îmi place chimenul foarte mult și l-aș pune peste orice dacă s-ar putea. Îmi place mirosul, aroma, textura și culoarea. 🙂 Salata de sfeclă o puteți înlocui cu altceva. Mie mi-a plăcut cum merg împreună și mi-era dor de niște legume.

Ingrediente

  • 3-4 cartofi albi medii
  • semințe de chimen
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 sfeclă
  • pătrunjel proaspăt

Timp de preparare: aprox. 50 minute

DSC_0086

DSC_0104

Spălăm bine cartofii pentru că nu îi decojim. Îi tăiem felii ca pentru wedges. Într-un castron îi amestecăm cu ulei, chimen, sare și piper.

DSC_0133

Îi întindem în tava acoperită cu hârtie de copt. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 270 de grade timp de 30-35 de minute. În prima jumătate a timpului îi acoperim cu folie de staniol. Apoi dăm la o parte folia și întoarcem cartofii ca să fie crispy și maronii pe ambele părți.

DSC_0148

Scoatem de la cuptor și lăsăm puțin la răcit, timp în care facem salata de sfeclă.

DSC_0248

Spălăm sfecla și o tăiem pe jumătate. Doar o jumătate dăm pe răzătoare sau pe toată.

DSC_0114

Într-un castron amestecăm sfecla cu puțină sare, ulei de măsline și piper proaspăt măcinat. Deasupra presărăm pătrunjel proaspăt tocat nu foarte mărunt.

DSC_0220

Bon appétit!

CategoriesVegetariene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = patruzeci cinci

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.