C

Chec cu cascaval si ceapa verde

Va prezint inca o reteta usoara si rapida de facut. Se poate prepara de cu seara ca sa luati mancarea cu voi la munca a doua zi, eu asa am facut, sau in weekend pentru o gustare buna si proaspata.

Cateva sfaturi inainte de a incepe este sa aveti in bucatarie o forma de chec medie sau mare (daca este mare atunci dublati cantitatile din reteta) si sa cumparati un cascaval bun. Acesta este ingredientul principal din reteta si e musai sa fie gustos si de calitate. Eu am avut un cascaval din Italia.

Ingrediente

  • 100 gr. de cascaval ras
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 oua intregi
  • 75 ml lapte
  • 30 gr. de unt topit
  • 125 gr. de faina
  • 1/2 lingurita cu varf de praf de copt
  • sare
  • piper

Timp de preparare: 55 de minute (dintre care 45 de minute sta checul la cuptor)

Incepem prin a amesteca faina cu praful de copt intr-un castron. 

Intr-un alt castron batem putin oule la mixer pana se umfla putin (se pot bate si la mana cu un tel sau cu furculita) si se adauga laptele.

Taiem ceapa si o adaugam peste oua si lapte. Punem sare si piper.

Radem cascavalul. In castronul cu faina si praf de copt adaugam compozitia cu ceapa de mai sus, untul topit si cascavalul ras. Incepem si amestecam pana iese un aluat moale.

Pregatim repede forma de chec. Se poate pregati si inainte ca sa nu tineti mult aluatul de chec pe afara. Odata ce se amesteca praful de copt cu restul ingredientelor incepe sa actioneze. Ungem forma cu unt si apoi presaram faina. Intindem aluatul si bagam la cuptorul preincalzit timp de 45 de minute. Mai verificati intre timp sa vedeti daca este copt. Puteti incerca cu o scobitoare. Daca introduceti o scobitoare in chec si iese curata, atunci miezul s-a copt.

Bon appétit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = patruzeci opt

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.