De fiecare dată când am poftă de ceva dulce încep să-mi storc creierii gândindu-mă ce pot să cumpăr (varianta ușoară) și mereu ajung la aceeași concluzie: nu prea există dulciuri bune în comerț sau m-am săturat eu de ele. Ciocolată, madlene, înghețată, bomboane de ciocolată, cornuri, produse de patiserie sau prăjituri care nu prea îmi fac cu ochiul. Mai bine rabd uneori sau mănânc un fruct. Alteori însă mai am pofte. 🙂

Și uite așa am ajuns la acest desert bun, pufos, preparat în casă. Este prima dată când fac chec și vă recomand și vouă să încercați. Cu siguranță vă va satisface pofta de dulce.

Ingrediente

  • 2 căni făină
  • 1 cană lapte
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană ulei
  • 3 ouă
  • 4 linguri gem de caise (puteți pune de care vă place)
  • 1 pliculeț praf de copt

Timp de preparare: 40 de minute

Avem nevoie de un castron mare în care să amestecăm toate ingredientele și o tavă în care să coacem checul. În castron amestecăm mai întâi ouăle cu zahărul.

Adăugăm apoi uleiul și laptele.

Acum făina, praful de copt și la final gemul. Amestecăm bine cu un tel. Turnăm compoziția în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.

Coacem timp de 30 de minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.

Lăsăm checul să se răcească după ce este gata. Eu am tăiat pe jumătate o bucată înainte de servire și am pus gem înăuntru. Pe deasupra am presărat zahăr pudră și folosind un șablon handmade i-am dat și un model drăguț.

Pentru șablon aveți nevoie de o foaie de hârtie mai groasă, un creion bine ascuțit și o forfecuță. Puteți să îi dați ce formă doriți.

Bon appétit!

  1. Anna says:

    Ooh, tu ai pus gemul in compozitie? Eu fac cu jumatate vanilie, jumatate cacao. Cum am invatat de la bunica 😀 Aaa si apropo, daca te-ai saturat de dulciurile romanesti, te rog trimite-mi-le mie, ca le vreau eu :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = saizeci trei

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.