Ciocolată cu fistic, merişoare şi coajă de portocală

joi, 13 februarie 2014

colaj3-1

Pentru că mâine este Ziua Îndrăgostiţilor m-am hotărât să prepar ceva dulce. După o cină romantică nu poate lipsi un desert şi ce poate fi mai bun decât ciocolata? Nu e făcută în casă în totalitate, am ales câteva scurtături, dar rezultatul este la fel de bun. Desigur, în compoziţie puteţi adăuga ce vreţi voi. Eu am optat pentru un amestec de fistic, merişoare şi coajă de portocală. Merg foarte bine împreună. Sunt o combinaţie de care o să vă îndrăgostiţi. Dacă nu voi, atunci măcar partenerul/a. În orice caz, încercaţi această reţetă şi împărţiţi-o cu cineva drag. O să vă placă mai mult. Ciocolata este dragoste.

Ingrediente

200 gr. ciocolată de menaj albă
100 gr. ciocolată de menaj neagră
50 gr. fistic crud
50 gr. merişoare uscate
coajă rasă de la o portocală medie

Timp de preparare: 25 minute + câteva ore timp de răcire

Spălăm portocala şi radem foarte fin coaja. Fisticul îl tocăm, dar nu foarte mărunt. Tocăm şi merişoarele.

Punem o oală mică cu trei degete de apă la fiert. Între timp tocăm ciocolata, cea albă şi cea neagră, separat. Punem bucăţelele de ciocolată albă într-un castron termorezistent. Când apa a fiert, dăm focul mai încet şi aşezăm castronul peste oală. Topim ciocolata încet la bain marie. Amestecăm din când în când cu o lingură de lemn. Atunci când s-a topit luăm castronul de pe foc şi adăugăm bucăţile de fistic, merişoare şi coaja de portocală. Amestecăm şi turnăm conţinutul într-o formă. Eu am folosit o formă de chec tapetă anterior cu hârtie de copt. Am lăsat mai multă hârtie să atârne în afara formei ca să pot scoate desertul uşor atunci când este gata.

Topim în acelaşi mod şi ciocolata neagră. O turnăm peste primul strat atunci când s-a mai întărit ca să nu pătrundă prin el. Ţinem un pic afară ca să se tempereze, apoi acoperim şi introducem în frigider pentru câteva ore. Scoatem ciocolata din formă, o tăiem pătrăţele şi servim cu lapte sau ceai. Enjoy!

Bon appétit!


8 comentarii »

  1. Lana spune:

    arată delicioasă, azi o fac şi eu pentru soţioru şi pentru cei dragi

  2. Crina spune:

    Foarte bine arata! Imi plac mult merisoarele :D

  3. Lana spune:

    ce să-ţi zic, nu mi-a părut complicat deloc să o fac, rezultatul final e super, am adus şi la colege azi, au zis că are un gust deosebit, mai ales cu aceste merişoare, dar aştept aprecirea din partea soţului pentru că nu venise de la serviciu şi i-am împachetat-o frumos, şi am pus-o la frigider

  4. Lana spune:

    Merci pentru reţetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥