C

Cocktail cu salată de cuscus

DSC_0169

Nu este un cocktail adevărat, ci o salată de cuscus, faimoasa tabouleh de origine libaneză, servită altfel, într-un mod mai creativ şi amuzant. Mie îmi place să găsesc moduri noi şi interesante de a capta atenţia şi de a aduce mâncarea în prim-plan. Reţeta este foarte uşor de preparat şi fresh, se poate ţine la frigider ca să fie rece când o serviţi sau o puteţi mânca imediat. Este de asemenea o idee bună de party food dacă vreţi să vă surprindeţi invitaţii. Aduceţi salata într-un pahar de cocktail şi cu siguranţă se vor simţi răsfăţaţi.

Ingrediente

100 gr. cuscus + 100 ml. apă fiartă
2 roşii
2 castraveţi
2 cepe verzi sau 1 albă mică
2 căţei usturoi
2 linguri de pătrunjel tocat
1 linguriţă sare de mare
suc de lămâie
ulei de măsline

Timp de preparare: 20 minute

Cuscusul trebuie pus la înmuiat într-un castron cu apă fiartă. Cantitatea de apă fiartă este egală cu cea de cuscus sau e puţin mai multă. Acoperim castronul cu o farfurie, nu deranjăm şi lăsăm timp de 15 minute.

DSC_0105

După 15 minute ridicăm farfuria şi cu o furculiţă amestecăm prin cuscus. Astfel, separăm boabele.

DSC_0107

Acum trebuie să avem puţină răbdare şi să fim foarte minuţioşi cu legumele. Roşiile şi castraveţii (curăţaţi de coajă) îi tăiem cubuleţe mici. Ceapa o mărunţim şi usturoiul îl pisăm şi tocăm. Pătrunjelul îl tocăm mărunt. Adăugăm totul peste cuscus şi amestecăm.

DSC_0153

Scurgem zeamă de lămâie după gust şi turnăm ulei de măsline. Să nu uităm de sare. Tot după gust. Amestecăm bine.

Salata se poate servi pe loc sau o mai ţinem la frigider ca să fie rece.

DSC_0190

DSC_0178

DSC_0222

DSC_0212

Bon appétit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = cincizeci sase

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.