Curmale Medjool umplute cu mascarpone şi fistic

joi, 8 decembrie 2016

DSC_0767

O să vă placă reţeta asta nouă. E dulce, fără zahăr şi gata în 5 minute! De toate ar fi aşa! M-am lăsat inspirată de o plimbare la piaţă şi mi-a plăcut simplitatea desertului acesta cu aer persan. Mic, dar plin de arome, cu un look apetisant şi suficient de dulce pentru un moment pofticios. Curmalele sunt atât de dulci, încât mai mult de una, două, hai trei nu veţi putea mânca. Vă provoc! Şi dacă vreţi să încercaţi reţeta asta acasă, cumpăraţi totuşi curmale Medjool. Se pare că sunt cele mai bune şi de calitate, dar şi un pic mai scumpe. Merită însă. Uitaţi-vă puţin la cât de bine şi de festiv arată. Şi-au câştigat un loc la masa de Crăciun, care apropo, bate la uşă. Ho Ho Ho!

DSC_0787

Ingrediente

o cutie de curmale Medjool (9 bucăţi)
o cutie de mascarpone
apă de flori de portocale
fistic
o portocală pentru coajă

Timp de preparare: 5 minute

DSC_0684

Curmalele Medjool trebuie crestate pe lungime cu un cuţit. Se deschid uşor, nu vreţi să le rupeţi în două şi se scoate sâmburele. E foarte uşor, sâmburele e mare. O să vedeţi. Crema de brânză mascarpone o puneţi într-un castron şi o amestecaţi cu 2-3 linguri de apă de flori de portocale, după gust. Are o aromă şi un parfum atât de frumos! Este şi intensă, deci poate nu o să vă placă de la început, dar daţi-i o şansă. Puteţi folosi apa de flori de portocale şi la alte reţete – glazuri, sosuri, salate, clătite şi budinci şi orice vă mai trece prin cap. Este ceva deosebit. Nu ştiu dacă se găseşte în România. Să-mi lăsaţi un comentariu dacă da şi unde.

Puneţi crema de brânză într-un poş pe care îl tăiaţi în vârf, ca să faceţi o gaură mică. Umpleţi curmalele cu o cantitate substanţială. O să fie super! O să vă mai şi rămână, deci vă propun să mâncaţi restul cu lingura.

Decoraţi cu fistic, coajă rasă de portocală şi pudră de fistic (fistic zdrobit).

Serviţi imediat sau tineţi la frigider; aşa se mai întăreşte şi crema.

DSC_0791

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥