Degustare de meniu nou Coftale: 10

sâmbătă, 21 februarie 2015

DSC_0068

Coftale este o cafenea foarte drăguță pe lângă Foișorul de Foc, unde băieții știu să facă o super cafea, profi, la o anumită temperatură și aromată ca să nu fie nevoie de zahăr, așa cum ar trebui și băută, și cu multe alte minunății. Nu trebuie să mă credeți pe cuvât, puteți să mergeți acolo, pentru că eu nu le am cu această licoare magică. Îmi place doar mirosul cafelei și să o folosesc în deserturi.

Cafeneau o știu de când s-a deschis și cafeaua era de bază atunci, dar între timp oamenii au început să mai adauge treptat și mâncare în meniu, ca acum să introducă un meniu de 16 preparate, semnat de Irina, bucătar la Pop up Dinner. Atunci când m-au invitat cei doi drăguți, Irina și Valos, să testez noul meniu, am zis da, da, da!

colaj1

Iată-mă deci la degustarea noului meniu Coftale făcut de Irina și o nouă super experiență culinară. Am dat și note, am cunoscut-o pe Tăiețel în persoană, ce onoare! și am degustat 10 preparate din cele 16 câte sunt în meniu și … am supraviețuit! Eu mă așteptam să fie porții mici, servite în cupe, dar nu, au fost porții aproape individuale, babane și sățioase. Am mâncat cât pentru 10 zile. Clar.

Meniul. Un mic preview

colajfinal

Să încep cu ce mi-a plăcut cel mai mult și mai puțin, apoi le iau pe rând.

Preparatul cel mai iubit: salata cu somon afumat și porcul cu fasole verde și sos cu rodie. De fapt, sunt 2. Hihi.

Preparatul cel mai puțin iubit: supa cremă de morcovi.

În ordinea în care le vedeți în colaj, de la stânga la dreapta:

1. Salata cu somon. Genială! Uitasem cât de mult îmi place somonul afumat iar combinația de pește, cu ouă, fistic, dressing cremos, a fost super. E de reținut!

2. La mic dejun, croissante cu ouă amestecate și brânză cheddar. Sunt servite cu salată de castraveți, crocantă și acrișoară. Mișto.

3. Salată de sfeclă, brânză de capră, nuci. Ce să mai! Clasic, never fails.

4. Supa cremă de conopidă cu migdale și chimion. Miroase incredibil, este foarte fină și are o aromă specială.

5. Supa cremă de morcovi nu a fost pe gustul meu pentru că e un pic cam dulce pentru mine. E cu vanilie și cardamom, combinație care m-a dat puțin pe spate.

6. Veggies la grătar cu humus și rodie. Sănătos și light.

DSC_0146

7. Burger. Cel mai gustos de până acum. Am mai încercat și în alte locuri. Ăsta merită. Sosurile sunt excelente iar cartofii au fost perfecți.

DSC_0169

8. Porc cu fasole verde crocantă și sos cu rodie. Combinația câștigătoare.

9. Ruladă de curcan umplută cu spanac și brânză, servită cu piure de mazăre și baby carrots. Mi s-a făcut foame. Rău.

10. de fapt, 11 pentru că au fost 2 deserturi. Mamă, mamă! Aici am clacat. Cheesecake-ul super, așa cum îl fac și eu, fără coacere. My favourite. Tarta cu Oreo nu e pentru cei slabi de inimă. Este killer! Bună, dar killer. Cred că am mâncat prea multă ciocolată lately…

Cam atât! Mergeți și voi acolo, meniul este diferit față de multe locații și are un pic pentru toți. Este fresh, tineresc, cool, gustos, surprinzător pe alocuri și merită!

See ya!

Cristina


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥