Desert cu înghețată, vișine și biscuiți

sâmbătă, 29 iunie 2013

DSC_0660-2

Vă prezint un desert care cu siguranță va fi pe placul tuturor pentru că e o combinație de mai multe plăceri culinare: înghețată, biscuți, fructe, aromă de cafea și puțină ciocolată. Rețeta mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o și nu m-am putut abține să nu o prepar. Puteți să o încercați și voi ca să vedeți cât este de ușor de pregătit și mai ales de savurat. Pentru servire puteți folosi clasicele cești de cafea, care o să transforme desertul într-un adevărat moment de relaxare și încântare.

Ingrediente
(două persoane)

6 biscuiți simpli sau cu unt/iaurt
vișine din compot
4 cupe de înghețată de vanilie
câteva lingurițe de cafea îndulcită
cicolată neagră pentru ras

Timp de preparare: 10 minute

DSC_0442

DSC_0475

DSC_0481

Facem mai întâi cafeaua și o lăsăm la răcit.

În două cești de cafea zdrobim biscuiții cu mâna – câte 3 de persoană. Se va crea un strat suficient de înalt și crocant ca să susțină ce punem deasupra.

DSC_0532-1

Adăugăm câteva vișine în fiecare ceașcă, după preferințe.

DSC_0580

Punem două cupe de înghețată de persoană.

DSC_0581

Mai adăugăm niște vișine de decor. Turnăm câteva lingurițe de cafea peste desert. La final, radem ciocolată neagră deasupra.

Acum e momentul mult așteptat în care lăsăm grijile deoparte și ne bucurăm de un desert răcoros și dulce. Servim imediat pentru că înghețata va începe să se topească iar biscuiții nu vor mai fi crocanți. De fapt, cine va putea să se abțină să nu deguste? :)

DSC_0670-2

DSC_0653-1-2

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥