Despre

Anason cu lapte este locul unde veți găsi rețete variate, poze frumoase și apetisante, inspirație pentru mese rapide, ușor de preparat și gustoase, deserturi pentru plăceri vinovate, idei de cadouri gourmet, party foods, informații despre târguri și evenimente culinare și articole de food travel.

Anason cu lapte este proiectul meu de suflet și al doilea blog culinar. Până nu demult mă puteați găsi în Bucătăria Cristinei. Sper că cei care m-ați urmărit și citit acolo, o veți face și aici. Mulțumesc. Pentru cei nou veniți, mă veți putea cunoaște prin intermediul rețetelor pe care le postez, a poveștilor alăturate lor, veți vedea ce îmi place să mănânc, să gătesc și veți putea răsfoi portofoliul meu de fotografii culinare din rubrica Galerie Foto.

Pozele sunt realizate de mine și vă rog frumos dacă doriți să le folosiți să mă anunțați sau să menționați sursa. Mersi!

Le mulţumesc mult băieţilor care m-au ajutat cu designul, Alin C., programarea, Alin I. şi mai nou Stejar, colegul meu programator de la Teaser, pentru ajutor, sfaturile oferite și răbdare. Fără ei n-aș fi reușit iar blogul n-ar fi arătat așa bine. :)

Despre mine mai puțin. Mă descriu cel mai bine combinațiile și mâncărurile preferate: anason cu lapte, lămâie și rozmarin, scorțișoară și nucșoară, prosciutto cu smochine, vită cu susan, pui și coriandru, mozzarella cu roșii cherry, cacao cu cardamom, lasagna și pizza, găluște cu porc și sos dulce-acrișor, patru feluri de brânză, risotto cu șofran, parmezan, cartofi cu chimen, vin roșu, paste cu salvie și unt, roșii uscate cu busuioc, tzatziki, fingerfood și tarte, muffins și cupcakes, orice cu zmeură și căpșune, gogoși pufoase și unt, mult, mult unt.

Mă încântă aromele din bucătăria italiană, mexicană, libaneză, israeliană, asiatică şi românească. Urmăresc și îmi plac bucătarii din lista Bloguri.

În general se știe că îmi place să mănânc, să gătesc și să fac fotografii culinare. Și că sunt pofticioasă ….

{Update} Am absolvit cursul de bucătar organizat de Horeca School în perioada septembrie-ianuarie 2013-2014, timp în care am fost stagiară la hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucureşti şi unde am lucrat ca bucătar după ce am absolvit cursul, timp de 5 luni în perioada februarie-iunie 2014. Madness!

Apoi am lucrat la Omnivore’s Dilemma în perioada august 2014 – iunie 2015 unde mă ocupam doar de prăjituri şi quiche-uri. Nu am avut diplomă pentru asta, dar mersul la muncă zilnic şi practica mi-au fost cei mai buni profesori. My cakes actually sold! Nice!

Proud member of Asociaţia România Culinară, înfiinţată de Cristi Roman, bucătar şi autor al blogului culinar Foodblog.ro. Împreună modernizăm şi diversificăm gastronomia românească.

Momentan locuiesc în Londra. M-am mutat aici în octombrie 2015. Am lucrat ca pastry chef la Primrose Bakery, Ottolenghi, Peyton and Byrne şi Oree Boulangerie.

  Follow me on an exquisite culinary adventure!

4 comentarii »

  1. Dan Anghel spune:

    Mă bucur să descopăr oameni cu pasiuni, talente si credinţe. Cred că munca, ambiţia şi pasiunea sunt singurele lucruri care fac diferența. Pasiunea este mărturia unui entuziasm ce îţi oferă, ce naşte în tine un ţel, te face să aspiri la ceva măreţ, te face să muncesti, doar că munca devine o plăcere. Orice muncă făcută cu plăcere are rezultate mult mai bune şi se cheamă pasiune. Felicitari Cristina, mult succes in continuare, Doamne ajuta!

  2. Lana spune:

    Mă bucur mult că am descoperit acest blog plin de reţete care mai de care, dar nu foarte sofisticate. Te felicit şi aştept şi alete reţete, le voi citi şi le voi încerca cu mare drag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥