Fursecuri condimentate de Crăciun

vineri, 13 decembrie 2013

DSC_0279-3

Altă reţetă pe care o puteţi pregăti de sărbători: fursecuri cu mirodenii. Ca să miroasă casa a Crăciun. Nu se compară nimic cu scorţişoara, nucşoara sau ghimbirul. Împreună sunt un mix demenţial şi garantat o să vă placă. Mirosul pe care îl emană din cuptor vă va bucura sufletul şi introduce într-o stare festivă.

DSC_0255-2

La reţeta asta poate să contribuie toată familia pentru că fursecurile sunt pe placul tuturor şi există partea de decorat care este foarte distractivă şi creativă. Puteţi personaliza fursecurile şi desena aşa cum doriţi. Puteţi folosi şi alte elemente, nu doar glazura şi bomboanele. Mai sunt zahărul pudră presărat pe deasupra, fulgii de cocos sau marţipanul. Eu încă nu am folosit, dar am în cămară şi la un moment dat o să-l modelez după cum vrea inimioara. Spor la modelat şi decorat!

DSC_240-1-2-2

Ingrediente

50 gr. zahăr brun
50 gr. unt
90 gr. făină
1 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
1/2 linguriţă ghimbir măcinat
1/2 linguriţă nucşoară măcinată
12.5 ml lapte

Pentru glazură

1 albuş
zahăr pudră
bombonele

Timp de preparare: 40 minute

Într-un castron batem untul cu zahărul. Peste ce a rezultat trecem făina şi praful de copt prin sită şi adăugăm mirodeniile. Amestecăm. Turnăm lapte şi continuăm să amestecăm până avem o bilă de aluat. Pe acesta îl frământăm pe masă cu mâinile până devine moale. Presărăm masa cu făină şi întindem aluatul într-o foaie de 5 mm. cu un făcăleţ şi el dat cu făină. Decupăm ce forme vrem şi avem. Formele le putem trece prin făină ca să nu se lipească coca de ele. Încălzim cuptorul, pe o tavă punem hârtie de copt, pe ea întindem fursecurile şi le ţinem timp de 17-18 minute. Aveţi grijă de ele. Se fac repede. Nu trebuie să crească, doar să se coacă. Le scoateţi şi mai repede dacă vi se pare că sunt gata. Lăsăm la răcit.

colaj3

Acum ornarea. Trecem zahărul pudră prin sită. În reţetă nu era trecută cantitatea, eu am pus după ochi. E nevoie de o cantitate mai mare oricum. Albuşul îl batem spumă şi adăugăm zahărul. Continuăm să amestecăm. Eu am folosit tot mixerul până am ajuns la o consistenţă care mi-a plăcut. Nici foarte lichidă, dar nici prea tare. Trebuie să se poată modela uşor cu poşul apoi.

DSC_0414-1

DSC_0388-3

DSC_0439-1

Am desenat pe fursecuri după cum a fost inspiraţia pe moment. Puteţi lua idei de aici sau vă gândiţi la altele. Decoraţi la final cu bomboane şi savuraţi.

DSC_0337-2

DSC_0393-2

Bon appétit!


6 comentarii »

  1. Corina spune:

    pentru glazura :
    200 g zahar pudra
    1 albus de ou
    1/2 lamiie, pentru suc

  2. Lana spune:

    foarte frumos, încer numai decât. dar n-am înteles cât lapte pui? Scrie-mi te rog

    • admin spune:

      Bună Lana! Mersi şi mult spor! :) Am pus 12 ml şi un pic. E o cantitate foarte mică, cam 2 linguriţe aşa vine, măsurate ochiometric.

  3. Camelia spune:

    Ce drăgălășenii!! :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥