Fursecuri linzer cu scorţişoară şi clementină

duminică, 30 decembrie 2018

linzer fursecuri

Fursecurile astea sunt ultimele făcute şi testate de Crăciun. Îmi plac fursecurile linzer şi am vrut să fac şi eu acasă. Le-am umplut cu ce gem aveam prin frigider, pentru că mereu am un borcan deschis, cel puţin. E o bună metodă să folosiţi resturi de gem. Am pus scorţişoară şi coajă de clementină în aluat ca să fie mai xmassy. Sunt foarte buni, crocanţi şi dulci.

Reţeta e foarte uşoară. E nevoie doar de timp de răcire pentru aluat şi puţină inspiraţie pentru decorat.

linzer cookies

Ingrediente

pentru bucăţi

140 gr. zahăr alb
125 gr. unt moale
1 ou
250 gr. făină albă
coaja rasă de la 2 clementine
1 teaspoon pudră de scorţişoară

pentru decor
fulgi de migdale
gem de zmeură
zahăr pudră

Timp de preparare: 20 de minute + 30 de minute timp de răcire pentru aluat

Timp de coacere: 10-12 minute

Ustensile necesare

mixer, spatulă mică, făcăleţ, decupator de biscuiţi mare şi mic, poş

Metodă

Într-un castron, mixăm zahărul cu untul până obţinem o cremă pală la culoare şi pufoasă. Adăugăm oul şi mixăm. Apoi încorporăm ingredientele uscate şi coaja de clementină. Obţinem un aluat tare şi uniform. Îl învelim într-o folie alimentară şi îl ţinem la frigider pentru 30 de minute.

Pe o masă înfăinată uşor şi cu un făcăleţ înfăinat uşor, întindem aluatul de fursecuri de o grosime de 5 mm. Decupăm fursecurile. Jumătate din ele le mai decupăm o dată pe mijloc. Astfel, obţinem sandvişurile din fursec care sunt specifice fursecurilor linzer. Pe aceste jumătăţi lipim fulgi de migdale. Aşezăm fursecurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Ca să ne fie mai uşor, putem folosi o spatulă mică din inox pentru a ridica fursecurile. Trebuie să ne mişcăm repede pentru că fursecurile se înmoaie la temperatura camerei şi nu-şi mai păstrează forma apoi.

aluat de fursecuri

am renunţat la fursecurile astea dreptunghiulare pe care le vedeţi aici în imagine. nu mi-au plăcut

cookies

Coacem la 180 de grade timp de 10-12 minute. Lăsăm fursecurile la răcit înainte să le decorăm.

Decorăm cu zahăr pudră jumătăţile decupate de două ori.

fusecuri linzer forme

Pe jumătatea plină punem gem de zmeură cu poşul. Lipim al doilea biscuit decupat la mijloc şi facem un sandşiv.

fursecuri linzer

Sunt drăguţe, nu? Enjoy!

linzer2

biscuiti linzer

P.S. Se păstrează 3 zile într-un recipient închis ermetic sau mai mult, dacă nu sunt decorate cu gem.

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥