Fusilli cu pesmet

miercuri, 5 februarie 2014

colaj2

Ingrediente
(pentru 2 porţii)

200 gr. paste fusilli
2 felii de pâine uscată fără coajă
1-2 căţei de usturoi
cimbru uscat
fulgi de ardei iute
4 bucăţi de anşoa în ulei + extra pentru decor
1 jumătate de lămâie
sare de mare

Timp de preparare: 15 minute

Punem o cratiţă cu apă şi sare la fiert. Pregătim ingredientele pentru paste. Pâinea o mărunţim, adică o dăm pe răzătoare sau rupem în firimituri mici sau o acoperim cu un prosop curat de bucătărie şi o batem cu un făcăleţ. Curăţăm usturoiul şi îl tocăm mărunt. Când apa începe să fiarbă adăugăm pastele şi le fierbem cât scrie pe pachet. Punem o tigaie la încins şi turnăm puţin ulei din borcanul cu anşoa. Atunci când s-a încins, adăugăm pesmetul, apoi usturoiul, fulgii de ardei, cimbrul uscat şi bucăţile de anşoa. Amestecăm până se rumeneşte pesmetul. Scurgem pastele şi le turnăm în tigaie. Stoarcem zeamă de lămâie.

DSC_0345-2

DSC_0328-2

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥