G

Giveaway de Crăciun cu Jamie Oliver – Update

Şi uite aşa am ajuns la ultimul meu giveaway de pe acest an şi sunt foarte fericită să vă anunţ că este vorba despre cea mai recentă carte a lui Jamie Oliver, pe care ţoţi îl iubim, Jamie’s Comfort Food – Scrumptious Happy Classics. O am lângă mine când scriu aceste rânduri şi vă spun că parcă nu-mi vine să o mai dau, dar ştiu că va face pe cineva foarte fericit de sărbători şi va inspira la gătit. M-am uitat prin ea şi este plină de reţete nostalgice, pentru suflet, pentru momente de răsfăţ şi mai ales guilty pleasures. Atenţie! Nu este o carte cu reţete sănătoase neapărat, ci unele cu mai multe calorii şi din care să ne săturăm cu adevărat. Merităm şi noi din când în când un asemenea festin, nu?

Cartea este oferită din partea Books Express, aceşti spiriduşi ai Moşului, care au vrut să facă un cadou-surpriză pentru un pofticios. Împreună, ne bucurăm să reuşim asta. De la ei puteţi comanda cărţi din diferite domenii de interes şi limbi străine, şi mai ales cărţi de gătit. Sunt la curent cu toate noutăţile şi nu le scapă nimic. Îi puteţi urmări şi pe blogul lor drăguţ.

Să ajungem şi la giveaway, cartea lui Jamie. Are 100 de reţete variate, din mai multe ţări, clasice sau reinterpretate, garantate să vă facă să vă simţiţi bine. Sunt acele mâncăruri pe care am vrea toţi de fapt să le servim în loc să ne abţinem sau să ţinem diete, precum Hamburgerul Insanity, Chiftele Britanice mari, Super Şniţel sau Pavlova cu Bezele de Vis. Sună bine, nu? Reţetele cred că sunt şi mai bune.

DSC_0030-1

{Cum să participaţi}

Ca să intraţi în concurs, tot ce trebuie să faceţi este să lăsaţi un comentariu la această postare cu răspunsul la întrebarea „Care este reţeta voastră preferată de Crăciun?” până marţi, 16 decembrie, orele 00:00, iar eu voi anunţa câştigătorul prin tragere la sorţi, miercuri de dimineaţă, pe blog şi pe pagina de Facebook, Anason cu Lapte. Daţi like aici şi la pagina Books Express şi aveţi mai multe şanse de câştig!

Vă aştept cu drag în număr mare!

O iarnă minunată să aveţi!

Pe curând,

Cristina

{Update câştigător}

Avem şi câştigătorul! Este vorba despre Teo, care pregăteşte în fiecare an de Crăciun deliciosul preparat numit plăcinta porcului, o reţetă rămasă de la bunicul ei din Moldova. Foarte frumoasă tradiţie şi mulţumesc Teo pentru că ai împărtăşit-o cu noi! Mulţumesc tuturor pentru înscrierea la giveaway, aţi fost magici şi vă mai aştept! Sărbători fericite!

castigator Jamie1

CategoriesFără categorie
  1. Anca says:

    Buna Cristina!
    Am multe retete preferate pentru masa de Craciun, dar prima pe lista ramane in continuare varza calita cu friptura de porc impanata cu muuult usturoi si cimbru 🙂
    Sarbatori frumoase!

  2. Anca says:

    Salutare, Cristina! Reteta mea preferata de Craciun se numeste Estonian Kringel, e o coronita impletita din aluat dulce si scortisoara. Pentru ca anul trecut a fost un succes, anul asta voi face mai multe pe care le voi da cadou celor dragi 🙂

  3. Alexandra says:

    Buna!
    Reteta mea preferata pentru Craciun este clasicul cozonac (dar neaparat facut in casa), cu diverse umpluturi: cacao si portocala confiata, nuca cu scortisoara si rahat, sau mac cu vanilie. Mama facea uneori unul cu nuca si anason (apropos de numele blogului) 🙂

    1. Anason cu Lapte says:

      Ce frumos! Nu mă gândisem la anason în cozonac, dar în ultima perioada mi-e greu să găsesc ceva în care să nu mearga.

  4. Diana Dinca says:

    Astept in fiecare an cu nerabdare Craciunul, deoarece e singurul moment din an in care mama umple casa cu mireasma cozonacului pufos, pe care il face exact cum imi place, plin de nuca, cacao, rahat, stafide si cu o crusta crocanta si dulce. Nu se compara cu nimic! Sarbatori cu drag iti doresc!

  5. Mihaela says:

    Hei Cristina! Iti multumim ca ne-ai dat ocazia sa ne deschidem sufletele de copii si sa spunem ce ne place noua cel si cel mai mult sa mancam/gatim de Craciun. Mie imi place sa merg acasa la parinti si sa gasesc tronand pe masa prajitura mea prefarata: „prajitura cu glazura de galbenus”, care, intre timp, am aflat ca se numeste „Chinezoaica”.
    Un Craciun cald alaturi de cei dragi iti doresc!

    1. Anason cu Lapte says:

      Sună super interesant! Am căutat deja pe net ca să văd despre ce e vorba. Îmi plouă în gură! Vreau să fac şi eu. 🙂

  6. AndreeaC says:

    Buna!Reteta mea preferata de Craciun este prajitura cu morcov si gem de caise!Usoara,dulce-acrisoara si simpla de facut!O seara buna:)

  7. Alexandra Tudorica says:

    Reteta mea preferata pentru Craciun este cea de „Legume coapte cu carne de porc”,apartinandu-i lui Jamie Oliver.Mult succes tuturor si Sarbatori fericite!

  8. Mary says:

    Buna Cristina, ziua de Craciun fara sarmalute, cozonac si vin rosu pe masa, este de neinchipuit pentru mine! Pentru a intregi spiritul de Craciun, ma gandesc la familie, cadouri, bradut, colindele lui Hrusca 🙂 … sunt multe preparate de Craciun care-mi plac, dar cred ca cozonacul cu nuca, cacao si stafide, ocupa un loc fruntas in topul meu! 🙂 sa ai Sarbatori Fericite! 🙂

  9. Mereu imi propun sa am si eu un Craciun traditional, dar niciodata nu reusesc. Totusi, cozonacul nu lipseste niciodata, fie el sub forma de kringle, coronita, evantai sau monkey bread. Deci, la mine ramane cozonacul.
    Fain site ai aici, ma bucur ca te-am descoperit 🙂

    1. Anason cu Lapte says:

      Şi eu încerc mereu ceva nou şi mai puţin tradiţional cu mama şi sora. Nouă ne place. Mersi şi te mai aştept pe aici! Sărbători fericite!

  10. Dan Ababei says:

    pulpa de porc la cuptor.Impanata bine cu usturoi si scaldata in vin rosu aspru.Pe pat de morcovi si ceapa.Cimbru,sare grunjoasa si piper .O tava cat mai mare.

  11. Teo says:

    noi avem in familie o specialitate care se cheama placinta porcului, de care ma ocup eu in fiecare an – ramasa de la bunicul meu din moldova. Sunt un fel de chiftelute facute dintr-un amestec asemanator cu cel de drob, imbracat in prapure si bagat la cuptor. Si facut neaparat in fiecare an alaturi de mama, in miros de sarmale si cozonaci si fara sa gustam pana la masa de Craciun. Iese un preparat foarte, foarte bun 🙂

    anul asta sper sa-l prepar cu cartea lui jamie alaturi 😀

  12. daniela says:

    reteta preferata de Craciun a mea este cea de biscuiti de ovaz cu banane..orice si oricat as manca o portie de biscuiti de genul nu pot refuza niciodata:)

  13. Maria says:

    De Craciun ador sa pregatesc tarte cu mere si scortisoara. Merg de minune cu o ciocolata calda (pe care de obicei o torn in paharele facute din coji de portocala).

  14. Lorena says:

    Dintre bucătăreala de Crăciun, cel mai mult îmi place cum iese o reţetă de curcan cu dovleac si gutui pe care recunosc că nu o fac eu, ci mama, dar e preferata mea 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × sapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.