Gustare caldă cu struguri, ricotta, seminţe de pin şi rozmarin

luni, 21 octombrie 2013

21

Toamna strugurii sunt la putere. În afară de must şi vin putem să-i folosim la felurite reţete de mâncare sau desert. Ce vă propun mai jos este ceva ca să ne crească apetitul şi pofta de aceste boabe dulci şi pline de miresme de toamnă, şi anume o gustare caldă cu pâine prăjită, struguri copţi şi puţină ricotta, acea brânzică fină care se topeşte în gură. Combinaţia este divină, atât de pufoasă de la brânză, dar crocantă de la pâine şi dulce de la miere + struguri. Seminţele de pin sunt extra, sunt ca “cireaşa de pe tort”. Sunt curioasă dacă o să încercaţi şi dacă o să vă placă. Spor!

Ingrediente

2 felii de pâine prăjită
150-200 gr. struguri
1 linguriţă crenguţe de rozmarin
ulei de măsline
sare de mare
piper negru măcinat
2-3 linguri zeamă de lămâie
4 linguri ricotta
miere
1 mânuţă seminţe de pin

Timp de preparare: 20 de minute

Aprindem cuptorul şi pregătim ingredientele pentru strugurii la cuptor. Într-un mojar pisăm crenguţele de rozmarin şi le facem pudră.

1-1

Într-un vas termorezistent aşezăm boabele de struguri spălate şi sterşe cu un şervet curat. Turnăm ulei de măsline cât să le ungem pe toate, zeama de lămâie, pudra de rozmarin, sare de mare şi piper negru măcinat. Amestecăm şi băgăm la cuptor timp de 10-12 minute.

4

5

Scoatem strugurii de la cuptor şi îi lăsăm puţin să se odihnească.

7

Între timp prăjim pâinea. Ungem fiecare felie cu 2 linguri generoase de ricotta.

10

Aşezăm strugurii pe stratul de ricotta atât cât să acoperim felia de pâine.

11

Presărăm seminţele de pin. Acestea se pot şi prăji puţin. Eu le-am folosit raw.

13

Acum turnăm miere.

16

Gata gustarea! Eu m-am înfruptat imediat. Vă recomand şi vouă acelaşi lucru.

20

25

27-2

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥