Gustare italiană proaspătă

joi, 14 februarie 2013

DSC_0281

Este foarte ușor să te îndrăgostești de mâncare atunci când gătești în stil italian. Ingredientele proaspete și combinațiile simple parcă sunt făcute să încânte atât papilele gustative cât și privirea. Luați o pauză binemeritată azi și pregătiți un mic festin colorat și sănătos. Cu ocazia asta poate vă veți îndrăgosti și nu de cineva ci de mâncare. Uneori este exact ceea ce avem nevoie și nimic mai mult.

Ingrediente

  • 2 roșii medii
  • mozzarella
  • cimbru uscat
  • măsline negre
  • usturoi
  • 2 felii de pâine
  • frunze de rucola (plantă care crește în bazinul Mediteranei și se folosește la salate; in română se numește voinicică)
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Timp de preparare: 15 minute

DSC_0148

DSC_0093

DSC_0154

Începem cu roșiile pe care le spălăm și tăiem. Doar partea de sus și apoi cu o linguriță scobim miezul. În locul lui vom pune bucăți de mozzarella.

DSC_0215

Presărăm sare, ulei de măsline și punem înăuntru bucăți de mozzarella. Deasupra presărăm cimbru uscat și sare.

DSC_0228

Le băgăm în cuptul preîncălzit timp de 15 minute.Trebuie să se înmoaie roșiile și să se topească mozzarella. În acest timp pregătim o pasta de măsline. Tocăm mărunt măslinele negre și le apăsăm cu o furculiță. Se poate folosi la fel de bine și un pistil. Adăugăm usturoiul tăiat mărunt și puțin ulei de măsline.

DSC_0253

Cele două felii de pâine le prăjim pe grătar. Câteva minute pe ambele părți.

DSC_0177

DSC_0181

Când sunt gata roșiile le scoatem din cuptor și le lăsăm puțin la răcit. Acum ne putem apuca de montarea farfuriei.

DSC_0258

DSC_0099

Într-o parte așezăm cele două felii de păine prăjită peste care turnăm ulei de măsline și apoi aranjăm frunzele de rucola. Au un gust puternic, aduc a nuci și sunt amărui, dar foarte bune. Presărăm piper proaspăt măcinat. Aranjăm roșiile lângă și apoi pasta de măsline. Se va devora totul foarte repede, vă promit!

DSC_0290

DSC_0298

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥