Hummingbird cake. Tort cu fructe exotice şi nuci

joi, 28 iunie 2018

DSC_0259

Total guilty pleasure! Mor după blaturi pufoase şi torturi. După atâtea chestii sofisticate pe care le-am încercat de-a lungul timpului şi pe care le-am pregătit la muncă, revin mereu şi mereu la un tort simplu şi umil. Da, îmi plac mousse-urile şi tartele, dar torturile sunt supreme pentru mine. Şi îmi plac atunci când au mai multe straturi.

Am copt acest tort pentru nişte prieteni care au venit pe la mine şi le-a plăcut foarte mult. Normal. Nu am auzit pe nimeni căruia să nu-i placă un tort cadou.

Nu o să ridic prea mult în slăvi acest tort. Vreau doar să vă spun că este ca un carrot cake next level. În loc de morcovi are un amestec de fructe exotice precum mango, ananas, banane şi fructul pasiunii. Toate amestecate cu un pic de scorţişoară şi nuci. Este un tort din sudul Statelor Unite ale Americii, de origine jamaicană.

tort cu fructe exotice si nuci-2

Ingrediente

pentru un tort de 20 cm.

blat

250 gr. făină
250 gr. zahăr
1 tsp scorţişoară
1 tsp bicarbonat de sodiu
3 ouă, bătute uşor
200 ml. ulei vegetal
100 gr. nuci tocate puţin
2 banane
1 mango mare
2 bucăţi de fructul pasiunii
85 gr. ananas (poate fi proaspăt sau de la conservă)
coaja de la o portocală

cremă

200 gr. cremă de brânză
50 gr. unt nesărat, moale
coaja de la portocală şi un pic de suc
200 gr. zahăr pudră

Timp de preparare: 30 de  minute

Timp de coacere: 30-35 de minute

Metodă

Pregătim forma de tort. Eu am copt blatul în două forme de 20 de cm. ca să fie egale şi nivelate frumos, dar puteţi coace tortul şi într-o singură formă de 20 de cm. şi tăia apoi în două. Forma o ungem cu puţin unt şi tapetăm cu hârtie de copt.

Pregătim fructele. Bananele le facem piure cu furculiţa. Facem acelaşi lucru şi cu mango după ce îl curăţăm. Ananasul poate fi tocat, dar bucăţi mai mari. Pentru fructul pasiunii ne trebuie doar sucul, nu şi seminţele. Putem strecura sucul printr-o sită. Amestecăm toate fructele cu coaja de la portocală într-un castron.

Într-un castron mai mare trecem prin sită făina, scorţişoara şi bicarbonatul. Adăugăm zahărul. Amestecăm. Turnăm ouăle, uleiul şi nucile. Apoi fructele şi omogenizăm aluatul.

Turnăm amestecul în forma de tort sau formele de tort. Coacem 30-35 de minute.

Răcim blaturile înainte să asamblăm tortul.

Pentru cremă batem la mixer untul mai întâi ca să fie moale şi pufos. Adăugăm zahărul şi crema de brânză. Mixăm până obţinem o cremă fină şi fără cocoloaşe. Turnăm puţin suc de portocale şi amestecăm. Coaja o punem la final şi amestecăm uşor cu o spatulă.

Decorăm cele două blaturi cu cremă şi extra coajă de portocale şi nuci prăjite.

tort hummingbird cu crema de branza

tort hummingbird-2

Bon appétit!


3 comentarii »

  1. Adriana spune:

    Buna, sunt incantata de rețeta si astept cu nerăbdare sa o încerc! Am o nedumerire, crema de brânza, ce s-a folosit mai exact? Ce este aceasta crema de branza? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥