Masala Chai cu Green Sugar

miercuri, 7 octombrie 2015

DSC_1130

E cam frig afară, aşa e? Eu beau foarte mult ceai în perioada asta ca să mă încălzesc şi să fiu mai fresh. Dimineaţa începe cu un ceai negru cu puţin lapte şi zahăr brun, mai târziu îmi ţine companie un ceai verde sau ceva de fructe şi seara mult muşeţel. Pentru relaxare şi somn liniştit. Când eram mică îmi făceam mult ceai de tei cu lămâie şi miere. Era cel mai bun!

Masala Chai este un ceai indian mai special, care la bază are ceai negru, dar este fiert cu multe mirodenii. Un amestec clasic este cel de scorţişoară, cardamom verde, anason stelat şi ghimbir.

Şi pentru că luna asta Green Sugar sărbătoreşte 5 ani, eu îi urez un călduros la mulţi ani cu această reţetă nouă. Apropo, mai urmează una şi e o prăjitură! Şi pentru cei care nu ştiu de Green Sugar, vă spun că este un îndulcitor 100% natural din extract de ştevie, care este produs în România. Poate fi folosit cu succes pe post de zahăr în toate reţetele de dulciuri, cu sau fără coacere. Să-l încercaţi. Mie mi se pare că miroase a plăcintă.

DSC_1098-2

Ingrediente

pentru o persoană

1 cană de apă
2-4 boabe de cardamom verde, pisate
1-2 bucăţi mici de ghimbir proaspăt, curăţat de coajă
1 baton de scorţişoară
1 bucată de anason stelat
1 linguriţă de frunze de ceai negru sau 1 plic
lapte
1 stick Green Sugar

Timp de preparare: 10 minute

Punem într-un ibric apa cu mirodeniile. Dăm în clocot şi apoi fierbem la foc mic câteva minute. Adăugăm laptele, ceaiul şi mai fierbem câteva minute. Oprim focul, acoperim şi lăsăm la infuzat 2 minute. La final, adăugăm Green Sugar, strecurăm şi savurăm!

DSC_1076-3

Bon appétit!


2 comentarii »

  1. Laura spune:

    Cat de bine arata si gustul pare foarte bun, la cate arome sunt combinate acolo. Mai ales ca toate dintre ele au un miros puternic si ofera gust multor mancaruri. Desi pana acum m-am limitat la ceaiuri clasice, precum cele mentionate de tine la inceputul articolului, vreau si eu sa incerc asa ceva. Beau zilnic ceai, nu de 3 ori pe zi, dar cel putin de 2. Probabil ca aspectul acestuia m-ar fi dus cu gandul la ceva cofeinizat, nicidecum la ceai.

    • Anason cu Lapte spune:

      Bună Laura! Să-mi spui cum ţi s-a părut ceaiul. E destul de puternic şi acesta pentru că e ceai negru, deci nu mai e nevoie de cofeină. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥