Mic dejun cu ou prăjit în boia şi salsa de avocado

duminică, 9 aprilie 2017

mic dejun cu ou si salsa de avocado

Mănânc ou prăjit în boia de la începutul anului. Am găsit ideea asta pe Food52 (cine nu ştie site-ul să caute imediat) şi nu mă mai satur. Ideea e una simplă iar mie îmi plac lucrurile simple, mai ales când vine vorba de gătit, şi dă un efect wow modestului ou prăjit. Puteţi încerca şi cu alte pudre sau chiar pastă de harissa. Am adăugat la acest ou şi o salsa de avocado, acrişoară şi iute, după o reţetă Ottolenghi (noi o foloseam pentru vol-au-vents, dar păstram avocado-ul mai chunky) şi o lipie. Am obţinut astfel un mic dejun super şi rapid, cu multe arome şi elemente care mie îmi plac. Sunt foarte happy ca am mai adăugat o reţetă cu ouă în palmares pentru că îmi plac aşa de mult!

Bucuraţi-vă şi voi de acest mic dejun într-o zi de weekend calmă şi relaxantă şi promit că nu o să vă fie foame până la prânz! Enjoy!

ou prajit in boia cu avocado

Ingrediente
pentru 2 porţii

2 lipii
2 ouă
2 avocado
1 ceapă roşie medie
1 ardei iute roşu
1 lime
coriandru proaspăt
ulei de măsline şi ulei vegetal
sare
piper

Timp de preparare: aprox. 25 minute

Metodă

Pregătim salsa de avocado mai întâi. Într-un castron, turnăm nişte ulei de măsline, zeama de la un lime şi presărăm sare şi piper. Amestecăm. Salsa se face după gust. Îndepărtăm coaja de la avocado şi îl tăiem în cuburi. Nu prea contează cum îl tăiem pentru că îl vom zdrobi cu o furculiţă oricum ca să facem o pastă. Punem avocado în castron, zdrobim şi amestecăm. Tocăm ceapa roşie, ardeiul iute şi coriandrul. Adăugăm ceapa şi ardeiul în castron, amestecăm şi e gata salsa! Coriandrul e pentru decor.

Încălzim o tigaie cu puţin ulei. Am folosit ulei vegetal, nu de măsline. Nu trebuie să încingem tigaia pentru că vom pune boia în ulei şi riscăm să o ardem. Presărăm boia în ulei şi imediat dăm focul mai încet. Cantitatea e moderată. Nici 2 stropi, dar nici prea mult. Spargem ouăle în tigaie şi apoi le prăjim. Punem sare şi piper. Cu o lingură, turnăm ulei cu boia peste ele ca să le colorăm şi să le gătim. Eu nu le întorc. Scoatem ouăle pe un şervet.

Încălzim lipia noastră la cuptor sau în tigaie şi apoi întindem salsa de avocado peste ea. În mijloc aşezăm un ou prăjit. Decorăm cu extra ardei iute şi coriandru. E cel mai bun mic dejun.

mic dejun cu ou prajit si avocado

Bon appétit!


Un comentariu »

  1. N-am mancat niciodata un ou gatit in altceva decat in ulei simplu (daca il faceam prajit), dar cred ca este absolut delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥