Mic dejun pe toast #3

marți, 15 septembrie 2015

colaj mic dejun

Mi-a revenit bucuria de a mânca dimineaţa altceva decât lapte cu cereale sau un iaurt. Am şi eu momentele mele. Să nu credeţi că la mic dejun mănânc mereu regeşte sau ceva fancy. Nu locuiesc într-un restaurant. Prima reţetă este a lui Hugh Fearnley-Whittingstall, faimosul chef englez care este gazda emisiunii River Cottage. Este super emisiunea şi el! L-am văzut odată pregătind gustarea asta cu sfeclă, ouă, maioneză şi anşoa. M-a prins! Eram super curioasă să ştiu ce gust are. Am gustat, normal, şi de atunci a rămas în meniul nostru. Anşoa am mereu în frigider sau cămară, uneori mai fierb sau coc o sfeclă şi mă gândesc la gustarea asta. Am mâncat în ultimele două zile aşa ceva la mic dejun. Pentru desert, am improvizat un toast cu unt de arahide, banane şi seminţe de susan. Foarte săţios şi sănătos! Dimineaţa încerc să mănânc ceva sărat şi ceva dulce, ca să nu mă apuce pofta mai târziu. Bon appetit!

Ingrediente

Toast cu sfeclă, ou şi anşoa

1 felie de toast de secară
unt
1 felie de sfeclă coaptă sau fiartă
1 ou fiert
1 lingură de maioneză
2 bucăţi de anşoa în ulei
sare
piper proaspăt măcinat

Toast cu unt de arahide, banane şi susan

1 felie de toast de secară
unt de arahide
rondele de banane
seminţe de susan prăjite

Timp de preparare: 10 minute

Pentru primul toast, prăjim pâinea şi o ungem cu unt. Aşezăm felia de sfeclă şi o sărăm puţin. Oul îl tăiem cubuleţe şi îl amestecăm cu maioneza, sare şi piper. Întindem peste sfeclă. La final punem anşoa deasupra. Nu exageraţi pentru că e un peşte foooarte sărat. Dacă vi se pare că durează prea mult acest toast, atunci vă spun că puteţi fierbe un ou de cu seară şi îl ţineţi la frigider iar sfeclă deja gătită se găseşte în comerţ în vid. Nu zic să cumpăraţi mereu, dar dacă se poate, why not?

Mic dejun 1 - text

Mic dejun 4 -1

Pentru al doilea toast, prăjim pâinea, o ungem cu unt de arahide, aşezăm rondele de banane pe ea şi presărăm seminţe de susan prăjite.

Mic dejun 7 - text

Bon appétit!

P.S. Intraţi şi la prietena mea, Andra Constantinescu, pe blog, pentru că are şi ea idei de mic dejun pe toast. Lovely!


3 comentarii »

  1. Andreea spune:

    Arata minunat! Eu dimineata mananc un soi de overnight oats, care in functe de perioada anului are alta aroma. Acum sunt blocata la unul cu cacao neagra si alune de padure. Dar ma bate gandul sa trec pe mere cu scortisoara. :)

    • Anason cu Lapte spune:

      Mersi mult Andreea! N-am încercat încă overnight oats pentru că nu mă împac foarte bine cu ovăzul. Îmi place laptele de ovăz în schimb. :)

  2. Micul dejun este masa mea preferata si pentru ca am descoperit aceasta categorie am inceput sa iau retetele la rand! :) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥