Milkshake indian cu migdale și curmale

marți, 12 februarie 2013

DSC_0088

De curând mi-am susținut dizertația cu tema identitate și alimentație cu accent pe cultura indiană. De aici și inspirația pentru această rețetă. Deși nu am fost în India încă, speranță există, îmi place foarte mult bucătăria indiană. Probabil că nu vă gândeați că milkshake-ul poate fi servit și în variantă indiană, dar combinațiile sunt infinite când vine vorba de mâncare mai ales în ziua de azi când culturile interacționează mai mult ca oricând între ele. Acest milkshake poate fi unul dintre rezultatele acestui proces. Ingredientele și condimentele sunt deosebite iar împreună creează o băutură light și foarte aromată. 

Ingrediente

  • o mână de migdale
  • 6 curmale
  • 3 pahare de lapte
  • un plic de șofran de 12 gr.
  • un vârf de linguriță de cardamom măcinat
  • apă fierbinte

Timp de preparare: 10 minute

DSC_0030

DSC_0037

Migdalele și curmalele trebuie puse în castroane cu apă fierbinte pentru câteva minute. În modul acesta putem decoji migdalele iar curmalele se umflă și se înmoaie.

DSC_0050

Înainte să adăugăm șofranul trebuie să-l dizolvăm în puțină apă fierbinte. Așa eliberează toată aroma lui.

DSC_0076

Turnăm în blender migdalele, curmalele, laptele și condimentele. Mixăm bine de tot câteva minute.

DSC_0063

DSC_0080

Și gata milkshake-ul! :) Serviți pe loc sau țineți la frigider. Chin chin și bon appétit!

 

DSC_0108


2 comentarii »

  1. Daniela spune:

    Lapte de vaca se pune, nu? ma refer la cele 3 pahare din reteta :)

    • Anason cu Lapte spune:

      Bună Daniela. Se poate pune orice fel de lapte. Eu am folosit aici de vacă, dar poţi încerca şi cu lapte de midgale, de cocos, de nuci, etc. Spor! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥