DSC_0361

Nu se numește așa rețeta, dar cum nu avea un nume specific, m-am gândit eu la ceva. Am găsit rețeta la idei de mic dejun și este de fapt ou la cuptor amestecat cu brânză, măsline, roșii uscate, totul învelit în felii de bacon. Sună bine, nu? 🙂 Așa am zis și eu iar pasul următor a fost să-mi prepar o porție. Vă invit să faceți și voi la fel iar mai jos găsiți rețeta. Spor la gătit!

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 felii de bacon
  • 3 măsline
  • 2 roșii uscate sau 1 roșie cherry tăiată felii
  • câteva cubulețe de brânză (de care doriți sau poate vă place mai mult cașcavalul)
  • 1 lingură și un pic făină
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns vasul ramekin

Timp de preparare: 25 de minute

Începem cu vasul ramekin pe care îl ungem cu unt pe margini și bază.

DSC_0289

Apoi înfășurăm cele două felii de bacon pe margine.

DSC_0298

Într-un castron batem oul cu sare și piper.

DSC_0306

Adăugăm cubulețele de brânză și făină și amestecăm.

DSC_0319

La final presărăm cele 3 măsline tăiate feliuțe și roșiile.

DSC_0337

Băgăm vasul în cuptorul preîncălzit și ținem timp 15-20 de minute. Scoatem vasul și îl lăsăm să se răcească puțin.

DSC_0342

DSC_0352

Servim cu salată rucola cu dressing de ulei de măsline și oțet balsamic și crackers cu unt.

DSC_0378

DSC_0425

Bon appétit!

P.S. Puteți face ce combinații vreți la această rețetă. Voi ce altceva ați adăuga în compoziția de ou?

CategoriesMic dejun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = douazeci sapte

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.