Pateu de avocado

joi, 22 noiembrie 2012

Avocado vine din America Centrală și de Sud. Din păcate, nu prea ajunge copt la noi. Dacă vă place, așa cum îmi place și mie, trebuie să fiți atenți la câteva lucruri atunci când îl cumpărați: să nu aibă pete maro pe el și să nu aibă zone decolorate. Un avocado bun și copt este maro închis spre negru chiar. Prin supermarket, poate ați văzut, este mereu foarte verde… Trebuie să fie moale, dar nici foarte moale. Dacă nu găsiți un fruct așa, puteți cumpăra unul tare și necopt și îl țineți acasă într-o pungă de hârtie 2-3 zile la temperatura camerei. O să se coacă super! :) Eu m-am simțit foarte bine atunci când l-am văzut copt, de parcă el îl crescusem.

Sunt multe rețete cu avocado. Eu am să încep cu una ușoară, ca să vă obișnuiți cu gustul și să-l prindeți, ca mai apoi să trec la chestii mai heavy. Până atunci vă așteaptă un platou cu pateu de avocado și tortilla chips.

Ingrediente

  • un avocado
  • un morcov mic-mediu
  • câteva fire de mărar
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Timp de preparare: 5 minute

Curățăm avocado mai întâi. Dacă vrem să facem precum adevărații bucătari îl tăiem pe jumătate, apoi crestăm pe orizontală și verticală și împingem coaja în afară. Vor ieși bucățile de avocado foarte ușor de pe coajă. Dacă fructul este foarte moale atunci se poate curăța și mai ușor cu o lingură. Apoi pasăm miezul cu o furculiță.

Adăugăm morcov dat pe răzătoare.

Și mărar tocat mărunt.

Stoarcem puțină lămâie, punem sare și piper proaspăt măcinat și amestecăm. Servim cu tortilla chips.

Bon appétit!

Voi ce rețete cu avocado mai știți? Vă aștept propunerile. Mersi! 


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥