Pesto cu pătrunjel

vineri, 21 februarie 2014

colaj1

E a doua reţetă de pesto pe care o prepar. Am început cu cel clasic, cu busuioc, dar pentru că este un sos foarte versatil se poate prepara şi din alte verdeţuri, precum pătrunjel. Partea bună este că pătrunjelul este mult mai la îndemână decât busuiocul şi mai puţin costisitor. Sosul nu va avea acelaşi gust, dar este foarte bun. Făcut în casă oricum bate la funduleţ orice pesto cumpărat din magazin şi credeţi-mă că le-am testat cam pe toate, inclusiv pe cel al lui Jamie Oliver şi nu mi-a plăcut deloc. Vă recomand să încercaţi să preparaţi mai întâi acasă. După ce îl veţi gusta nu ştiu dacă o să vă mai placă cel cumpărat.

Cu un borcan pentru început puteţi să preparaţi paste, diverse fripturi, ouă umplute sau chiar sandvişuri. Eu sunt mare fan. Mi se pare că este bun la orice. Şi chiar este.

Fiţi pe fază pentru că urmează o reţetă de paste de casă pe care le-am savurat cu acest sos. Un deliciu!

DSC_0147-1

Ingrediente

2 legături mai mari de pătrunjel
50 gr. seminţe de pin (puteţi folosi şi nuci sau migdale)
3 căţei de usturoi
50 ml. ulei de măsline + extra
puţin parmezan ras
sare de mare

Timp de preparare: 10 minute

DSC_0307-1

Începem cu pătrunjelul pe care îl spălăm, scurgem de apă şi uscăm cât putem de mult. Apoi îl tocăm puţin. Îl folosim pe tot, inclusiv codiţele. Seminţele de pin le rumenim puţin în tigaie. Miros divin şi devin uleioase. Usturoiul îl curăţăm, spălăm şi tăiem bucăţi sau îl putem lăsa chiar întreg. Facem sosul la blender şi nu e necesar să avem bucăţi mici. Pentru preparare mai întâi adăugăm sarea de mare cu seminţele de pin şi usturoiul, apoi pătrunjelul şi uleiul treptat până iese ceva de consistenţa unei creme. Mai puteţi adăuga ulei de măsline dacă nu e suficient. La final punem puţin parmezan, după gust, şi turnăm sosul într-un borcan. Acoperim cu un strat de ulei de măsline. Dacă folosim sosul, trebuie să avem grijă să-l ţinem tot timpul acoperit cu ulei de măsline pentru că altfel se strică.

DSC_0264-2

Bon appétit!

Un P.S. util:

Reţete cu pesto

1. Somon la cuptor cu fasole verde şi pesto
2. Plăcinţele la cuptor cu pesto, telemea de capră şi mac


7 comentarii »

  1. Aliz spune:

    Foarte faină rețeta și foarte frumoase pozele.

  2. [...] Am început acum câteva săptămâni un maraton cu idei de paste, care mai de care mai gustoase ca să aveţi de unde alege atunci când vă e poftă. Pentru că mă satur uneori de pastele din comerţ şi îmi place să frământ aluat cu mânuţele mele, fac pastele în casă. Reţeta este foarte simplă şi uşoară şi seamănă cu tăieţeii noştri. Puteţi să daţi pastelor ce formă vreţi. Eu am optat pentru un fel de fettucini. De data asta însă am adăugat piper negru proaspăt măcinat pentru un gust diferit. Sosul pesto de pătrunjel este făcut tot în casă şi reţeta o găsiţi aici. [...]

  3. Pff – de unde sa achizitionez acele seminte de pin ! Sincera sa fiu e prima oada cand aud de acestea ! Rusine sa imi fie :)

  4. Da , oare ce gust are ! Nu imi pot imagina , patranjel cu ulei si putin usturoi !! Hmm !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥