Plăcinţele cu pesto, telemea de capră şi mac

duminică, 29 septembrie 2013

DSC_0050-1

Aceste plăcinţele sunt grozave, uşor de preparat şi pot fi umplute cu orice. Eu am făcut două cu pesto şi brânză şi două doar cu brânză. În plus, vă economisesc foarte mult timp pentru că sunt cu foi de plăcintă gata făcute. Le puteţi prepara seara pentru cină sau a doua zi la muncă şi în weekend pentru o gustare. Le puteţi doar rula şi tăia bucăţele sau le daţi diferite forme cum am făcut eu mai sus. E ceva mai minuţios şi poate nu iese din prima, dar merită efortul. Sunt de efect şi sunt gustoase rău! Spor la rulat!

Ingrediente
(pentru 4 bucăţi)

4 foi de plăcintă cumpărate şi decongelate
ulei de măsline sau simplu pentru uns
4-5 linguri de sos pesto
200 gr. telemea de capră
1 ou
seminţe de mac

Timp de preparare: 30 minute

Pregătim foile de plăcintă. Trebuie lăsate la decongelat ca să putem lucra cu ele. Cu ce vă rămâne puteţi prepara ceva dulce sau le băgaţi repede la frigider ca să nu se usuce. Nu se mai recongelează.

Întindem o foaie pe masa de lucru curată. Cu o pensulă o ungem cu ulei pe toată suprafaţa. Suntem generoşi pentru că foaia trebui să se înmoaie ca să o putem rula apoi.

DSC_0832

Întindem pesto cu o lingură. Punem 2 linguri şi ceva per foaie.

DSC_0893

Telemeaua o rupem bucăţele şi o presărăm pe deasupra. Bucăţile trebuie să fie mai mici ca foaia să nu se rupă când rulăm.

DSC_0856

Acum începem să rulăm de la bază. Puţin câte puţin şi strângem bine foaia pe măsură ce avansăm.

DSC_0905

DSC_0876

Aşteptăm puţin ca uleiul să pătrundă în foaie. Putem să şi apăsăm uşor pe ea.

Luăm colţul din dreapta şi îl răsucim spre interior. Puţin câte puţin şi uşor până ce iese aşa.

DSC_0911

DSC_0914

DSC_0916

DSC_0919

Aşa facem cu fiecare. Nu vă speriaţi dacă se mai rup pe margini. E ok, nu o să iasă conţinutul afară în cuptor.

Când sunt gata le întindem în tava de cuptor pe care am pus înainte  hârtie de copt.

DSC_0932

Într-un castron mic batem un ou. Cu o pensulă ungem fiecare plăcinţică pe deasupra. O să se rumenească bine şi putem lipi mai bine seminţele de mac. Le presărăm pe deasupra cu generozitate.

DSC_0963-1

DSC_0979-1

Le băgăm la cuptorul încins timp de 15-20 de minute. Scoatem, lăsăm la răcit puţin şi servim. Sunt crunchy, cheesy şi săţioase.

DSC_0035-1

DSC_0992-1

Bon appétit!


2 comentarii »

  1. Lana spune:

    arata superb plăcinţelele, le fac numai decât, dar blogul m-a topit de tot, e frumos că impărtăşeşti cu noi ceea ce faci

  2. admin spune:

    Bună Lana. :) Mulţumesc frumos. Mă străduiesc şi eu reţetă cu reţetă să-mi iasă şi ce-mi place vă spun cu drag. Te mai aştept pe aici şi spor la plăcinţele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥