Porumb în stil mexican

marți, 6 august 2013

DSC_0128

Vara porumbul fiert este nelipsit de la noi. Se mănâncă la mare, în parc, acasă şi chiar la birou. Eu am făcut într-o zi şi a avut succes. :)
M-am gândit şi am vrut să văd şi alte modalităţi de a prepara prorumb fiert decât cele clasice, cu sare sau pe grătar. Bune şi acestea, dar de ce să nu trecem la nivelul următor? Porumb cu unt şi brânză. Este atât de fin şi devine uşor dulceag încât se topeşte în gură. Iuţeala ardeiului vă va face să transpiraţi şi mai mult într-o zi toridă de vară, dar e de bine că eliminăm toxine.

Ingrediente

3 ştiuleţi de porumb
60 de gr. parmezan
fulgi de ardei iute uscat
unt
1 lămâie/lime
sare
piper

Timp de preparare: 50 de minute

Curăţăm porumbii şi păstrăm foile. Le vom pune în oală peste porumbi ca să-i acoperim şi să-i ţinem sub apă.

DSC_0033

Punem la fiert porumbii cu foile într-o oală cu apă clocotită deja, cu puţină sare. Fierbem 30-40 de minute în funcţie de porumbi – dacă sunt de lapte o să se fiarbă mai repede, dacă sunt mai bătrâni se fac mai greu. Oricum, verificaţi după ceva timp cu unghia dacă intră uşor în boabe. Dacă da, atunci sunt gata.

Radem parmezanul. Cam 60 de grame ajung pentru 3 porumbi.

DSC_0044

Adăugăm fulgii de ardei, după gust şi gradul de iuţeală dorit.

DSC_0056

DSC_0059

Când sunt gata porumbii îi strecurăm şi îi punem pe o farfurie şi îi ungem cu unt. O să se lipească foarte bine parmezanul de ei şi au un gust mai bun. Orice este mai bun cu unt. Eu i-am tăiat pe jumate ca să fie mai uşor de mâncat.

DSC_0070

Trecem acum fiecare bucată prin farfuria magică de sus.

DSC_0101

Asezonăm cu sare şi piper. Stoarcem puţină lămâie peste.

Şi acum partea preferată. Degustarea! Nu aştepaţi prea mult. Sunt buni calzi şi vă garantez că nu o să vă puteţi abţine.

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥