P

Prăjitură cu banane – fără zahăr

prăjitură cu banane

Prăjitură cu banane. Această prăjitură nu are zahăr, ci este îndulcită cu ajutorul bananelor foarte coapte, dar şi al fulgilor de cocos. Este o reţetă rapidă şi uşoară, aşa cum ne place, atunci când vrem ceva dulce repede şi fără prea mult efort. În plus, e mai sănătoasă. Mie îmi place să experimentez cu reţete noi şi mai ales să încerc deserturi fără zahăr. Eu mănânc destul zahăr în general, aşa că uneori vreau să iau pauze.

Printre ingredientele acestei reţete se află şi faimosul applesauce. Nu este altceva decât piure de mere, pe care oricine îl poate pregăti acasă. Cei care au copii şi un blender, ştiu deja la ce mă refer. Mere fierte şi apoi blendate. Este cel mai uşor lucru din lume. În plus, acest piure se poate servi ca pe un desert de sine stătător, cald şi aromat cu scorţişoară. Se poate şi cumpăra de la raionul cu mâncare pentru bebeluşi, însă încercaţi mai întâi acasă.

Aroma prăjiturii şi gustul dulce vine şi de la piureul de mere. Cu atâtea surse naturale de dulce, cine mai are nevoie de zahăr?

prajitura

Nu mai trebuie să vă spun deci de ce această prăjitură cu banane nu are nevoie de zahăr. Bananele super coapte sunt foarte dulci, plus mult cocos, egal un desert suficient de dulce şi mai sănătos. Mai mult, această combinaţie de ingrediente exotice este una clasică şi merge foarte bine. Puteţi să mai adăugaţi voi şi alte arome, precum scorţişoară sau vanilie. Eu nu am pus nimic. Am lăsat aroma de cocos să fie cea pregnantă. În plus, o să simţiţi şi un gust acrişor la final, de la iaurt şi smântână. Mie mi-a plăcut. Este foarte echilibrat dulcele cu acrul.

Pentru cei cărora le plac deserturile foarte dulci, acesta o să fie mai fad aşa, dar pentru mine a fost suficient de bun şi gustos pentru o gustare şi un moment pofticios de dulce. Prăjitura nu este pufoasă, ci are o textură gumoasă şi mai densă.

Prăjitură cu banane – fără zahăr

{Ingrediente}

pentru o formă rotundă de 20 cm (6 porţii)

  • 1 ou
  • 100 gr iaurt
  • 20 gr smântână grasă
  • 100 gr applesauce (piure de mere), rece
  • 12 gr ulei de floarea soarelui
  • 1 banană făcută piure
  • 1 banană tăiată felii
  • 70 gr făină albă
  • 25 gr amidon de cartof
  • 6 gr praf de copt
  • un vârf de sare
  • 50 gr fulgi de cocos
  • extra cocos pentru decor

Metodă  

prajitura cu banane

  1. Dacă facem piureul de mere acasă şi nu îl cumpărăm, începem cu el. Luăm 1 măr mare, îl spălăm şi îl tăiem cuburi. Eu am păstrat şi coaja, dar se poate îndepărta. E decizia voastră. Punem mărul într-o cratiţă mică sau ibric şi îl acoperim cu apă. Îl fierbem până se înmoaie. Scurgem apa, pe care o păstrăm, pentru că e aşa de bună. Blendăm mărul şi îl facem piure. Îl lăsăm să se răcească.
  2. Într-un castron, amestecăm toate ingredientele umede – oul, smântâna, iaurtul, piureul de mere, uleiul, piureul de banane.
  3. În alt recipient, amestecăm ingredientele uscate – făina, amidonul şi praful de copt. Le putem cerne.
  4. Încorporăm aceste ingrediente uscate în castronul cu cele umede. Amestecăm uşor cu un tel, o lingură de lemn sau cu o spatulă.
  5. Adăugăm cele 50 de grame de cocos şi sarea.
  6. Ungem cu ulei sau cu unt o formă de copt rotundă de 20 cm. O să iasă o prăjitură micuţă şi mai plată. Dacă vreţi o prăjitură mai mare şi înaltă, dublaţi cantitatea din reţetă. Tapetăm cu hârtie fundul formei şi marginile.
  7. Turnăm un strat de aluat în formă şi îl uniformizăm cu spatele unui linguri sau cu o spatulă. Turnăm cam trei sferturi din aluat. Peste acest strat, aşezăm feliile de banane. Peste, turnăm restul de aluat şi decorăm cu cocos.
  8. Coacem la 170 de grade timp de 30-35 de minute, până când fulgii de cocos sunt rumeni.
  9. Servim imediat. Această prăjitură cu banane este mai bună caldă şi proaspătă.prajitura cu bananeprăjitură cu bananeprajitura cu banane

Love and banana! 🍌

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.