Proiect verde: ce găsiţi acum în piaţă

miercuri, 11 martie 2015

befunky_artwork4bun.jpg

Am fost de curând în piaţă şi asta am găsit, printre altele. Ce trebuie să urmăriţi în perioada următoare, acum că a venit primăvara, sunt legumele şi plantele verzi. Ce este de sezon şi puteţi folosi la gătit sunt prazul, salata verde, ceapa verde, leurda, untişorul şi ştevia. Pe lânga acestea, mai găsiţi spanac, urzici şi broccoli, care nu e de la noi, dar e foarte sănătos şi bun.

Ce puteţi face cu fiecare:

1. Praz – oho, multe! De la omlete sau ouă amestecate, la supe creme, quich-uri, etc. Mie nu-mi păcea deloc prazul când eram mică şi încă ţin la distanţă mâncarea de praz cu măsline. Acum însă îmi place la nebunie cum arată prazul, cum miroase, gustul pe care îl are şi ador să gătesc cu el. Doar sunt din Prazialand. Am şi o reţetă cu praz pentru voi: tartă cu praz şi caşcaval.

2. Salată verde – salată, multă salată! Sau cine este fan poate să facă ciorbă de salată.

3. Ceapă verde – mai ales la decor, dar e bună şi în mâncare. Din nou, omlete sau ouă amestecate, salate, orez prăjit, piure. Da, ştiu, la piure nu vă gândeaţi. Am o reţetă însă care v-ar putea face să vă răzgândiţi. Piure din cartofi mici roşii cu ceapă verde.

4. Leurda – trăiască leurda! Iubesc leurda cu gustul ei de usturoi, care pişcă uşor. Se mănâncă crudă în salate, în supe creme, în sosuri. Am şi eu o reţetă de mic dejun cu leurdă.

5. Untişor – e cel mai drăguţ. Se poate folosi la decor pe post de cres şi la salate. Are un gust ciudăţel totuşi şi e puţin amar. Vă las să citiţi un articol interesant despre această plantă pe Ierburi Uitate.

6. Ştevia – crudă sau gătită. Puteţi face “spanac” de ştevie. Aşa mi-a spus tanti de la piaţă când am întrebat. În plus, e bună la sosuri, salate, supe şi chiar sarmale pentru frunze.

Mergeţi la piaţă acum şi descoperiţi primăvara verde de pe tarabe! Are un gust foarte bun şi proaspăt!

Spor la gătit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥