P

Prune la cuptor cu nuci şi miere

DSC_0580-1

Un alt desert de toamnă foarte uşor de preparat şi o combinaţie simplă, dar de efect. Prunele sunt şi ele un deliciu toamna şi le putem folosi atât în mâncare, dar mai ales la deserturi. Acesta este mai mult un moft şi o idee de ce puteţi face dacă aveţi nişte prune prin casă, câteva nuci rătăcite şi miere. Eu am avut nuci proaspete de la mama, luate dintr-o piaţă din Tulcea. Au călătorit tocmai până în Bucureşti unde le-am găsit rapid o întrebuinţare. V-o prezint mai jos.

Ingrediente
(pentru 16 bucăţi)

8 prune dulci întregi
16 jumătăţi de nucă
16 linguriţe de miere
fulgi de cocos pentru decor

Timp de preparare: 20 de minute

Spălăm prunele şi le tăiem în jumătăţi. Scoatem sâmburele cu degetele, cu un cuţit mic sau cu o linguriţă.

DSC_0394-1

DSC_0400-1

Aranjăm şi nucile.

DSC_0404-2

Pentru fiecare bucăţică din acest desert ne trebuie o jumătate de prună, o jumătate de nucă şi aprox. o linguriţă de miere.

DSC_0378-1

Aşezăm prunele cu nucile într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

DSC_0422-2

Turnăm mierea peste.

DSC_0453

Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi ţinem prunele aprox. 10-12 minute. Avem grijă să nu se dezintegreze pentru că o să devină foarte moi.

DSC_0486

Când sunt gata le aşezăm pe o farfurie şi decorăm cu fulgi de cocos. Mai turnăm şi puţină miere dacă vrem.

DSC_0564

DSC_0548

DSC_0589-1

DSC_0584-1

Bon appétit!

  1. admin says:

    Buna Narcis,

    Mersi de sugestie! O sa incerc data viitoare. Eu aici am pus miere si dupa ce le-am scos de la cuptor. Oricum, sunt foarte bune. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.