Va invit la o noua reteta din Bucataria Cristinei. Este una foarte gustoasa si deosebita zic eu numai buna de toamna. Nu am mai incercat combinatia asta pana acum, dar am fost placut surprinsa de cum se imbina aromele de rozmarin cu gutuia si puiul.

Reteta este perfecta mai ales daca sunteti singuri acasa, asa cum am fost eu, si nu stiti ce sa gatiti. Puneti un sort pe voi, dati drumul la muzica si puneti-va la treaba! Cine a zis ca nu este distractiv sa gatesti de unul singur, cu siguranta nu a incercat prea des. In bucatarie nu esti niciodata singur de fapt, umbra lui Jamie Oliver vegheaza mereu asupra intregului proces sau cel putin asa imi place mie sa-mi imaginez. 

 Sa pornim deci intr-o noua aventura culinara.

Ingrediente

pentru o persoana

  • 200 de gr. piept de pui taiat cubulete
  • 1 gutuie
  • 150 de gr. smantana de gatit
  • 1 ceapa mica
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Timp de preparare: aprox. 50 minute

Mai intai spalam gutuia, o taiem in doua pe verticala si ii scoatem miezul cu semintele. Apoi o taiem cubulete fara sa dam jos coaja. Calim cubuletele in uleiul incins 3-4 minute.

Adaugam ceapa taiata marunt si prajim timp de 2-3 minute.

Acum este momentul sa adaugam cubuletele de pui. Totul este cubulete! 🙂 Prajim 5-6 minute la foc mic amestecand din cand in cand.

Dupa ce se rumenesc putin adaugam zaharul, smantana, rozmarinul, sare si piper dupa gust. Lasam totul sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa. La mine nu s-a ingrosat cum trebuie si cred ca a fost de la smantana. Trebuie sa fie una mai grasa.

Serviti cald si presarati peste putin patrunjel tocat marunt.

Bon appétit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = doisprezece

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.