Retete de Craciun (I) Fursecuri cu nuca si dulceata

joi, 1 decembrie 2011

E oficial! A venit Craciunul sau oricum se apropie cu pasi repezi. De aceea voi dedica cat mai multe retete acestui sezon de sarbatoare in urmatoarele posturi cu titlul Retete de Craciun.

La reteta asta ma gandeam de mult. Am mai facut fursecurile de cateva ori si mi-au placut foarte mult. Odata si in PRIME Romania, unde am fost voluntar. HR-itele stiu de ce. ;)

Fursecurile acestea insa au o alta poveste. Ele sunt dedicate unor persoane foarte apropiate si importante din viata mea, Andreea, Teo si Crina, si totul a inceput intr-o miercuri seara, adica asta seara. Plec de la munca si ma grabesc sa fac ultimele cumparaturi necesare pentru reteta. Cumpar tot ce-mi trebuie, dar cand ajung aproape de casa imi aduc aminte ca am uitat de nuca. !!! Ma intorc gafaind si caut in disperare, se pare ca nuca nu este la mare cautare….. Gasesc, initial doar in coaja si deja ma imaginam spargand nuci toata seara cu un ciocan de la vecini probabil, pentru ca eu nu detin. Rasuflu usurata cand gasesc totusi miez si plec intr-un final acasa. Fetelor credeti-ma ca am stat cu inima stransa si mi-a tremurat sufletul pentru fiecare fursec in parte ca sa iasa bine. Le-am facut cu mult drag si sper sa va placa. Trebuie sa ne si vedem cat mai repede ca sa vi le dau cat sunt fresh.

Haideti sa vedem si cum se prepara!

Ingrediente

pentru 60 de bucati

  • 200 gr. unt
  • 175 gr. zahar
  • 2 oua separate
  • 300 gr. faina
  • 200 gr. nuci taiate, se pot si zdrobi (le puneti intr-o punga si apasati cu o sticla/borcan de sticla pana se marunteste miezul de nuca)
  • dulceata/gem de caise, se poate folosi si altfel de gem, dar cel de caise se potriveste cel mai bine dupa mine

Timp de preparare: aproximativ 50 minute

Incepem sa amestecam untul cu zaharul pana iese cremos.

Intr-un castron mare amestecam faina cu galbenusurile si zaharul. Framantam cu mainile pana e gata aluatul.

Facem 60 de bulgarasi.

Batem albusurile si trecem bulgarasii prin ele. Apoi ii trecem si prin nuca.

Ii asezam pe o tava unsa cu unt. Cu un deget facem o gaura in mijlocul fursecurilor. In mijloc punem putina dulceata. Nu prea multa ca sa nu dea peste in cuptor.

Incalzim cuptorul, dar nu foarte tare, pentru ca vrem ca fursecurile sa fie fragede. Le tinem 15-20 de minute. Cand sunt gata, le lasam la racit putin si le putem manca imediat. Sau le putem face cadou, asa cum fac eu acum. Sunt o idee foarte draguta pentru un cadou, nu credeti?

Fetelor enjoy si Bon appétit!


6 comentarii »

  1. Teo spune:

    aaaa ce taree, multumim cristina :*

  2. Cu placere Teo! :*:* Cand ne si vedem? :)

  3. Crina Coranga spune:

    Vaaai, cat de tare!!Mi-a luat 5 minute sa-mi dau seama ca sunt pungute pentru noooi xoxo

  4. Da, pentru voi sunt. :*:* Abia astept sa vi le dau. :)

  5. Pfoai, ce mica si geniala esti. Pentru asta, aduc si eu ceva bun de tot. Pe cand? Ca sa mai prindem si noi fursecele…:)

  6. Ma bucur ca ti-au placut Andreea! :D Nu trebuie sa aduci nimic. Va sun eu sa ne vedem. :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥