R

Reţete fără drojdie. Sărăţele cu telemea și chimen

Sărăţele cu telemea şi chimen. Reţeta e fără drojdie şi se face rapid. Odată ce coca este gata, putem să coacem gustările noastre.

Eu am făcut ieri aceste sărăţele pe care le-am luat cu mine la o plimbare prin parc și m-au însoțit și în dimineața asta la micul dejun. Sunt foarte fragede, ca niște saleuri, dar mai mari și sunt prea ușor de preparat ca să nu le încercați și voi măcar o dată. 🙂

Ingrediente

  • 250 gr. făină
  • 250 gr. telemea de vacă
  • 200 gr. unt
  • 2 ouă
  • parmezan
  • chimen
  • sare

Timp de preparare: 40 de minute

Începem cu un castron de făină și ne pregătim ustensilele.

Radem telemeaua în castron și o amestecăm bine cu făină. Adăugăm untul tăiat cubulețe și ținut la temperatura camerei apoi oul. Frământăm cu mâna. Adăugăm sare după gust. Să nu uitați de sare. Eu am uitat, dar am pus la final pe deasupra ca să compensez măcar un pic…

Presărăm pe masă puțină făină. Pe făcăleț la fel. Întindem cu făcălețul aluatul gros de un deget. Eu i-am dat apoi o formă pătrată cu ajutorul unui cuțit de pizza, dar orice care taie bine merge. Am tăiat apoi aluatul de sărăţele în pătrățele. Ce a rămas în plus am mai întins o dată și am mai obținut 4 bucăți. Nu tot pătrare ce-i drept, dar nu contează.

Al doilea ou îl folosim aici. Îl batem puțin cu o furculiță și apoi ungem cu el aluatul. Sărăţelele o să capete o culoare frumoasă când ies de la cuptor și putem „lipi” mai bine chimenul și parmezanul de ele. 

Băgăm la cuptorul încins în prelabil. Foc mediu pentru început, apoi mic. Ținem aproximativ 30 de minute până se rumenesc sărăţelele și cresc.

Servim sărăţelele calde, reci, simple sau cu lapte.

Bon appétit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = patruzeci noua

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.