Nu este prima oara cand fac aceasta reteta, ci pot spune ca deja o stiu pe de rost. Am inceput insa cu ea ca sa-mi fac putin curaj. Este o reteta pe care am invatat-o de la cineva drag mie si caruia ii multumesc. Ingredientele imbina dulcele cu picantul, combinatia perfecta intr-o relatie care sa te aduca si mai aproape.

Reteta este pentru 2 persoane si recomand cu caldura si gatitul in doi pentru o experienta mai frumoasa si de neuitat.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 6 linguri orez
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 pahare si 1/2 apa
  • 1 cubulet Knorr sau de care aveti (eu am folosit o marca italiana)
  • parmezan ras, dupa gust
  • o bucatica unt
  • sare
  • piper
  • 400 gr. carne de vita (merg si 300)
  • susan
  • ardei iute uscat

   

Timp de preparare: aprox. 40 min.

Incepem mai intai cu risotto-ul. Punem apa la fiert impreuna cu acel cubulet de Knorr si o dam in clocot. Ceapa o taiem marunt si o punem la prajit in uleiul de masline, care deja s-a incalzit putin in tigaie. Acum e momentul sa adaugam sarea si piperul din mancare. Ceapa nu o tinem mult pe foc, doar cat sa se caleasca.

Apoi adaugam orezul si amestecam putin sa se prajeasca si el. Peste orez punem apa fiarta si il  lasam pe foc aprox.15 minute pana ce orezul absoarbe toata apa. In acest timp, amestecam la cateva minute ca sa nu se lipeasca. Putem sa si gustam sa vedem daca orezul este facut. Se poate lasa si al dente, adica mai tare, dar eu una prefer sa fie mai moale bobul.

Cand este gata, secretul unui risotto gustos este parmezanul si untul. Ii dau o savoare aparte. Secret invatat de la Jamie Oliver. 😀

Carnea de vita o taiem fasii. A doua ceapa o taiem rondele. Punem o cantitate mai mare de ulei de floarea soarelui la prajit. Uleiul trebuie sa fie bine incins atunci cand adaugam carnea. Impreuna cu vita punem si ceapa, susanul si ardeiul iute, dupa gust. Cei care se stiu mai picanti vor aprecia o cantitate mai mare de ardei iute. Cei care se feresc, pot experiemnta acum. Pot avea o surpriza. Carnea o lasam la prajit dupa preferinta. Poate sa fie mai in sange sau mai frageda sau poate fi prajita pana cand capata o consistenta mai dura la exterior. Putem gusta carnea in timp ce se afla la prajit.

La final peste risotto mai presaram putin parmezan pentru un aspect delicios.

Bon appétit!


CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = sapte

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.