Salată de cartofi, peşte, telemea şi sos meuniere

miercuri, 13 noiembrie 2013

colaj1

Avem o conservă cu peşte. Ce facem cu ea? Toată lumea este în căutare de reţete rapide, dar gustoase şi sănătoase în acelaşi timp. Care sunt acelea şi unde se găsesc? Am încercat să răspund la ambele întrebări mai jos cu o idee de salată încropită într-o seară cu o foame cruntă, poftă şi oboseală. Am băgat nasul în cămară, am scos o conservă, sora mea fierbea nişte cartofi şi am furat câţiva, telemeaua am zis ca merge şi sosul abia ce-l învăţasem la cursul de bucătar. Roşiile sunt bonus. A ieşit o salată bună şi mie nu mi-a mai fost foame.

Ingrediente
(pentru 2 persoane)

4 cartofi albi, medii, cubuleţe
1 conservă de peşte (am folosit macrou, dar voi alegeţi ce vă place mai mult)
200 gr. telemea de vacă, cubuleţe
1 mână de roşii uscate (opţional)
1 ceapă albă, mică sau lăstari de ceapă

Pentru sosul meuniere
2 cuburi de unt
1 lingură zeamă de lămâie
pătrunjel tocat foarte mărunt
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

Timp de preparare: 20 de minute

Punem apă la fiert cu puţină sare şi capac, ca să fiarbă mai repede. Dacă vrem şi mai repede, atunci sarea o adăugăm mai târziu, dar să avem grijă să nu uităm. :) Abia atunci când fierbe apa adăugăm cubuleţele de cartofi, pe care i-am spălat, curăţat şi tăiat deja. După ce au fiert, trebuie să intre un cuţit sau o furculiţă uşor în ei, îi scoatem şi îi trecem sub un jet de apă rece. Lăsăm deoparte.

Deschidem conserva de peşte, scoatem peştele şi îl mărunţim. Telemeaua o spălăm şi o tăiem cubuleţe, oarecum la fel cu cele de cartofi. Ceapa, dacă avem albă, o tăiem fâşii. Dacă avem lăstari de ceapă, eu am folosit de ceapă roşie, doar îi clătim puţin şi punem la final. Atenţie! Mirosul este foarte puternic la început. Eu zic să luaţi măcar o dată să vedeţi dacă vă place, să experimentaţi. Eu sunt indecisă.

Sosul îl preparăm astfel. Punem un ibric sau o oală foarte foarte mică pe foc şi adăugăm untul cubuleţe. Lăsăm la foc foarte mic să se topească. Dăm deoparte şi lăsăm la răcit puţin. Punem pătrunjelul tocat mărunt, zeama de lămâie, sarea şi piperul după gust. Turnăm într-un recipient şi gata sosul.

Servim pe o farfurie, în şir indian, sau într-un castron, unde punem toate ingredientele, adăugăm sos şi amestecăm! Acum mâncăm.

colaj4

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥