Salată uşoară, de vară cu năut, ardei copt şi curcan

luni, 20 iulie 2015

DSC_0981-2

Nu m-am putut abţine. Iar m-am întors la salate. Asta pentru că îmi mai rămăseseră ingrediente de la tortilla cu humus şi ardei copt şi am vrut să fac ceva cu ele. Aşa am făcut salata asta, cu puţin curcan, ceva măsline, năut şi ardei capia. S-a pregătit repede, a fost gustoasă şi pe măsură ce degustam, tot găseam ceva să mai adaug – oţet balsamic pentru că are nevoie de ceva acreală (puteţi pune lămâie dacă vreţi), şi la final, mi-ar fi plăcut şi un pic de usturoi, dar mergeam la un botez şi am vrut să fiu finuţă. Data viitoare pun!

DSC_0017-2

Ingrediente

3-4 porţii

2 bucăţi de piept de curcan
1 conservă de boabe de năut
câteva fâşii de ardei capia copt
o mână de măsline negre
ulei de măsline
oţet balsamic
sare
pătrunjel

Timp de preparare: 20 de minute

Curcanul îl putem prepara pe grătar sau în tigaie. Cum preferaţi. După ce este gătit, îl tăiem fâşii. Într-un castron, punem măslinele negre, boabele de năut scurse şi trecute puţin sub un jet de apă, fâşiile de capia şi pieptul de curcan. Dăm gust cu sare, ulei de măsline, puţin oţet balsamic şi pătrunjel. Amestecăm bine de tot şi gustăm. Punem ce mai considerăm că este nevoie. Eu mai simţeam nevoia de usturoi pentru că merge separat cu fiecare ingredient – carne, năut, măsline şi ardei copt.

Bon appétit!

P.S. Dacă vreţi varianta vegetariană, atunci scoateţi curcanul din ecuaţie şi mâncaţi şi mai repede!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥