Sănătatea în Bucate şi 2 reţete noi cu anason

marți, 25 noiembrie 2014

DSC_0524

Am făcut-o şi pe asta! Am apărut la TV, adică. Mai precis, la emisiunea “Sănătatea în Bucate” prezentată de Marius Tudosiei, pe care-l ştiţi poate de la Băcănia Veche. Emisiunea este un must pentru toţi pofticioşii şi pasionaţii de gătit. Eu nu m-am gândit niciodată că o să ajung la TV şi mai ales la o emisiune de gătit. Atunci când Marius m-a întrebat dacă vreau să vin să filmez cu el, în mine urla un mare “da”, dar şi un foarte mare şi temător “nu”. Teama asta, foarte greu scăpăm de ea… Era şi foarte din scurt, cu 2 zile înainte, şi deja mă gândeam cum să lipsesc de la muncă şi ce reţete să fac. M-am mobilizat foarte repede pentru că normal că am acceptat în final şi am decis să fiu şi eu mai spontană. Cu reţetele a fost simplu până la urmă pentru că am compus un meniu pe bază de trei preparate, toate cu … anason! O gustare cu struguri, un pui dulce cu anason şi alte mirodenii şi o spumă de ciocolată aromată cu pudră de anason la desert.

DSC_0525-horz

Aşa m-am trezit într-o zi de joi la filmări cu Marius şi echipa lui foarte prietenoasă şi profi, în compania cărora m-am simţit foarte bine şi relaxată. Nu am filmat decât vreo 4 ore aşa că era foarte important să nu fiu tot timpul panicată, aşa cum m-am trezit în dimineaţa aceea. A fost super, ce să mai! După ce s-a terminat tot, mă simţeam de parcă fusesem într-un roller coaster şi mai voiam să mă urc o dată. Da, nu e uşor să filmezi, chiar dacă nu e live, mai ales pentru cineva ca mine cu zero experienţă. Am avut emoţii, dar mi s-a spus că nu s-au văzut aşa că ceva totuşi am făcut bine. Ce uşurare!

DSC_0470

Mulţumesc Marius pentru invitaţie şi echipei pentru montaj! M-a salvat de la câteva bâlbe. :) Emisiunea a fost deja la TV, pe 9 noiembrie, dar ea rămâne în arhivă şi o puteţi vedea pe site, chiar aici.

DSC_0510-horz

Noi ne-am distrat pe platou, am râs, am povestit, am gătit şi am degustat din minunăţiile de pe masă. Şi pentru că am fost întrebată dacă reţetele din emisiune sunt şi pe blog, am decis să le scriu aici pe cele care nu existau deja: spuma de cioco şi pui dulce asado. Gustarea a apărut deja pe blog, dar la emisiune am aromat-o cu anason în loc de rozmarin. Vă invit să încercaţi ambele variante.

Şi acum vă prezint reţetele cu poze chiar de pe platou.

Spumă de ciocolată cu anason

DSC_0513-2

Am început cu desertul pentru că viaţa e prea scurtă ca să nu servim dulcele prima dată.

(pentru 2 persoane)

Ingrediente

125 gr. smântână dulce lichidă
75 gr. ciocolată amăruie
1 ou
1 lingură zahăr
1 lingură anason pudră

Timp preparare: 10 minute

Punem la bain marie ciocolata şi smântâna. Atunci când se topeşte ciocolata, adăugăm gălbenuşul. Gătim timp de 1 minut. Dăm de pe foc şi lăsăm să se răcească puţin. Batem albuşul spumă şi adăugăm zahărul. Batem până avem o spumă mai fermă. Combinăm crema de ciocolată cu spuma, prin răsturnare ,şi turnăm în două pahare. Punem la frigider câteva ore. Decorăm cu bucăţi de anason sau fâşii de ciocolată.

Pui dulce asado (reţetă filipineză)

DSC_0528-1

Ingrediente

5-6 pulpe de pui superioare, cu sau fără spate
4 căţei de usturoi
4 bucăţi de anason
1 linguriţă de amestec five spices (anason, scorţişoară, fenicul, cuişoare, piper Sichuan)
3-4 linguri sos soia
apă
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri zahăr brun

Timp de preparare: 60 minute

Puiul îl frecăm cu sare. Îl rumenim pe ambele părţi timp de câteva minute într-o cratiţă cu ulei încins. Apoi adăugăm usturoiul şi îl călim puţin. Adăugăm sos de soia şi apoi apă cât să acoperim pe jumătate carnea. Adăugăm anasonul bucăţi şi five spices. Fierbem la foc mic cu capac timp de 30 minute. La final, adăugăm zahărul. Servim cu orez simplu şi sos.

Şi pentru al treilea preparat intraţi aici ca să vedeţi reţeta.

Gustare caldă cu struguri şi anason

DSC_0520

Vă invit să vă uitaţi la emisiune ca să vedeţi şi modalitatea de preparare a reţetelor de mai sus. Şi nu rataţi nici o emisiune cu Marius, care este în fiecare weekend, pentru că aveţi ce învăţa!

Bon appétit!

P.S. Mai am o reţetă pentru voi, cu porumb Gold de la Bonduelle, super bună şi perfectă pentru petreceri! Vedeţi aici – http://bonduelle.ro/retete-cu-porumb-gold/cartofi-hasselback-cu-salsa-de-porumb-dulce-si-ardei/.


Un comentariu »

  1. [...] Marius a vorbit despre Băcănia Veche, The Charity Shop şi emisiunea Sănătatea în Bucate, unde am fost şi eu. Ha! Cine nu ştie deja proiectul Băcănia Veche să dea o tură pe acolo sau să intre pe site. [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥