Semințe de dovleac cu boia dulce și piper cayenne

miercuri, 12 iunie 2013

 DSC_0861

Cui nu-i plac petrecerile? Muzică bună, prieteni, relaxare și experiențe noi. Însă ca o petrecere să fie cu adevărat reușită trebuie să aveți câțiva ași în mânecă atunci când vine vorba de mâncare. Aici intervin eu cu rețete fun și simple din noua categorie Party food care să vă ajute să organizați o petrecere de neuitat. Încep astfel cu o rețetă simplă, dar de efect, care merge bine cu o băutură rece. Cu asta puteți chiar să porniți petrecerea și să întâmpinați musafirii. În plus, semințele de dovleac sunt un bun înlocuitor pentru alune, mai ales dacă cineva este alergic. Problem solved!

Ingrediente

162 gr. semințe de dovleac, decojite și crude
2-3 linguri ulei de măsline
piper cayenne
boia dulce
sare de mare

Timp de preparare: 15 minute

Punem semințele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

DSC_0739

Băgăm la cuptorul preîncălzit. Ținem 12 minute până devin aurii.

DSC_0782

Le turnăm într-un bol și adăugăm uleiul de măsline, presărăm piperul cayenne, boiaua dulce și sare de mare după gust. Amestecăm.

DSC_0816

DSC_0830

Servim alături de alte bunătăți și ne bucurăm de ele împreună cu invitații.

DSC_0855

DSC_0890

Bon appétit!


Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥