S

Somon la cuptor cu fasole verde şi pesto

DSC_0264-2

Asta chiar este o reţetă sănătoasă, rapidă şi fără bătăi de cap. Cuptorul face totul pentru voi. Este o masă completă pentru că are legume, carne şi sos, toate în acelaşi pacheţel. Sosul pesto, care este italian şi reprezintă o combinaţie de ulei de măsline, frunze de busuioc, seminţe de pin sau nuci, usturoi şi parmezan, poate fi cumpărat de la magazin la borcan sau îl puteţi face în casă dacă aveţi timpul necesar. O să revin cu o reţetă curând. Până atunci preparaţi acest somon la cuptor care se face prea uşor ca să nu încercaţi. O să vedeţi că merită! Spor!

Ingrediente
(pentru 2 porţii)

2 mâini de fasole verde
2 lămâi
2 fileuri de somon potrivite, cu piele sau fără, fără oase şi solzi
2 linguri cu vârf de sos pesto verde
ulei de măsline
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

Timp de preparare: 30 de minute

Ne trebuie aproape un metru de folie de staniol pe care o împăturim în jumătate ca să obţinem două straturi. Apoi începem să montăm straturile.

Primul strat: fasole verde, spălată şi fără tulpini.

DSC_0022

Al doilea strat: somonul.

DSC_0059

Al treilea strat: sosul pesto.

DSC_0048

Obţinem asta.

DSC_0077

Stropim cu ulei de măsline, stoarcem o lămâie, jumătate pe o porţie, cealaltă jumătate pe a doua porţie. Asezonăm cu sare şi piper. Adunăm marginile şi împăturim ca să obţinem două pacheţele pe care le punem într-o tavă de copt.

DSC_0134

Băgăm tava în cuptorul încins în prealabil la 200 grade C. Ţinem 15 minute. Scoatem tava şi lăsăm somonul să se odihnească un minut înainte să verificăm dacă este pătruns. Eu am mai lăsat încă 5 minute apoi.

DSC_0150

DSC_0171

Servim pe loc cu puţină lămâie alături, cu garnitură de cartofi sau fără. Avem deja legume. 🙂

DSC_0231

DSC_0253

Bon appétit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = douazeci patru

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.