Spaghete cu somon afumat şi smântână

marți, 21 ianuarie 2014

DSC_0073-1

Pastele cred că sunt mâncarea cea mai uşor de preparat şi rapidă. Cât fierb este şi sosul gata şi există atâtea reţete cât să mulţumească toate gusturile. Eu mănânc foarte des paste, de poftă, dar îmi prepar şi atunci atunci când nu prea am chef de gătit sau îmi doresc să mănânc ceva repede. Arunc nişte paste la fiert şi mă uit prin frigider să văd din ce pot să fac un sos.

DSC_0185-2

Nu am mereu somon afumat în casă, dar atunci când cumpăr mă asigur că prepar aceste paste cu sos de smântână. Puţine ingrediente, bune şi împreună sunt extraordinare! Să le încercaţi. Mai jos aveţi reţeta pentru o porţie, dar desigur puteţi ajusta cantităţile în funcţie de companie.

Spor!

DSC_0134-2=1

Ingrediente
(o porţie)

100 gr. spaghete
50 gr. somon afumat
100 ml. smântână pentru gătit (eu folosesc LaDorna sau Gran Cucina)
1 ceapă mică
sare de mare
piper alb
ulei de măsline

Timp de preparare: 15 minute

Punem apă cu sare la fiert. Ca să fiarbă mai repede punem un capac şi nu adăugăm sarea de la început. Apa sărată fierbe mai greu. Când a dat în clocot adăugăm pastele şi le fierbem atât cât scrie pe pachet sau dacă le dorim al dente, le lăsăm cu 2-3 minute mai puţin.

Cât fierb pastele curăţăm şi spălăm ceapa şi apoi o tăiem fâşii mici sau solzişori. Tocăm somonul cubuleţe sau bucăţi mici.

Punem o tigaie la încins cu ulei de măsline. Adăugăm ceapa şi o călim. Apoi adăugăm somonul. După ce îşi schimbă culoarea turnăm smântâna. Asezonăm cu sare şi piper după gust şi o lăsăm să dea în clocot. Turnăm pastele, care au fost scurse, în tigaie şi amestecăm.

Servim pe loc. Pastele sunt bune cât sunt calde.

DSC_0079-1

DSC_0139-1

DSC_0235-1

Bon appétit!


8 comentarii »

  1. DAN spune:

    ador mancarea nu sant bucatar si I-mi place noul in gatit

  2. Lana spune:

    arată delicios, le voi face numai decât mai ales că şi soţului meu îi plac pastele cum le pregătesc eu… mulţumim de idei, reţete şi pozele arăgătoare

  3. Cata spune:

    Încearcă cu unt în loc de ulei. Și opțional roșii cherry tăiate în două.

  4. Oana spune:

    Foarte bune, abia le am făcut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cristina, chef(ă) la mine în bucătărie, iubesc mâncarea, ador să gatesc și să fac poze culinare. Food stylist și food writer autoproclamat, poftesc la emisiuni culinare și mă gândesc mereu la mâncare, sunt o cititoare avidă de rețete și cărți de bucate. Fascinată de condimente, dependentă de brânză, maker of bread, colecționez șorțuri și notez peste tot idei și rețete. Nu o să mă opresc niciodată din gătit.

♥ Food is Love ♥