Țelină, măr și nuci la castron

Ciudat amestec, recunosc, dar tocmai de aceea l-am ales. În bucătărie totul capătă gust în funcție de combinațiile pe care le facem și asta stă la baza unui preparat deosebit. O salată care pare simplă se transformă într-un deliciu la farfurie care poate fi servit ca o gustare într-un moment de tihnă și plăcere.

Vă doresc și vouă cât mai multe astfel de momente. 🙂

Ingrediente

  • 1 țelină
  • 1 măr
  • 100 de gr. nuci
  • oțet de mere
  • ulei de măsline
  • miere de albine
  • sare
  • piper
  • boabe de ienibahar

Timp de preparare: 10 minute

Mai întâi luăm țelina de coadă, o spălăm, o curățăm de coajă și o tăiem rondele. Nu pe toată, doar câteva felii.

Rondelele le tăiem bastonașe.

Mărul îl spălăm bine, îl tăiem în sfeturi, tăiem cotorul și îndepărtăm semințele. Sferturile le tăiem în felii subțiri și fine.

Într-un castron mic amestecăm oțetul de mere cu uleiul de măsline și mierea de albine până obținem un amestec omogen. Eu am pus după ochi din fiecare, dar puteți măsura o lingură de oțet, o lingură de miere cu 2 linguri de ulei de măsline. Oricum cantitatea de oțet trebuie să fie mai mică. Adăugăm sare, piper și boabele de ienibahar.

Zdrobim nuca.

E momentul să pregătim salata. Într-un castron mare adăugăm țelina, merele și nuca. Peste turnăm sosul. Serviți pe loc sau țineți la frigider. Eu n-am mai avut răbdare și am gustat imediat. Toate ingredientele își lasă aroma iar boabele de ienibahar chiar sunt speciale.

Bon appétit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = patruzeci cinci

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.