L

Londra ep. 2 Scurtă plimbare prin Portobello Road Market

DSC_0021

Prima oprire oficială din Londra a fost în Portobello Road Market. Stăteam aproape de piaţă aşa că ne-am urcat repede în metrou şi am fost acolo cât aţi zice „fish and chips”. Aici se găsesc foarte multe haine retro şi bijuterii, cărţi şi antichităţi, obiecte shabby chic, standuri de fructe şi legume, precum şi mai multe puburi şi restaurante. Piaţa este situată într-una din cele mai scumpe zone ale Londrei, Notting Hill. Este deschisă de luni-miercuri de la 9-18, joi între 9-13 şi vineri-sâmbătă între 9-19. Ziua principală de piaţă este sâmbăta, atunci când găsiţi toţi comercianţii acolo iar a doua cea mai aglomerată zi este vinerea. Noi am ajuns vineri, pe la 6 seara şi, din păcate mai totul era închis sau se pregătea de închidere. Ne-am plimbat pe străzi, am adulmecat mirosul local, am văzut câteva magazine şi apoi am poposit într-un pub ca să mâncăm ceva. Ce să facem şi noi?

colaj1

DSC_0012

DSC_0016

DSC_0113

colaj6

Eu voiam să ajung şi la un magazin, Books for Cooks, despre care citisem în ghidul meu cu Londra. Pe lângă cărţi cu reţete, aici este şi o cafenea micuţă unde au loc demonstraţii culinare şi se poate lua prânzul. Trebuie să sunaţi înainte ca să rezervaţi. Era închis când am ajuns. 🙁

DSC_0120

colaj

În schimb am dat peste un magazin cu produse marca Banksy, faimosul artist de graffiti, unde am şi intrat. A fost foarte drăguţ acolo.

colaj2

Din piaţă nu puteau să lipsească standurile şi magazinele cu suveniruri.

DSC_0083

DSC_0093

colaj5

Am poposit la un pub mişto de tot, The Duke of Wellington. A fost primul în care am intrat. Atmosferă frumoasă, mâncare bună şi băieţi drăguţi. You’re always somebody’s love in London. Ar trebui să se folosească mai des vorba asta. Din meniu ne-am comandat fish and chips şi de la bar o bere, normal. S-au completat perfect. Peştele  – eglefin – a fost servit cu piure de mazăre, cartofi prăjiţi şi sos tartar. Amazing! A fost perfect!

colaj4

DSC_0029

DSC_0052

DSC_0054

Să ne fie de bine! Cam atât despre scurta noastră plimbare prin zonă. Urmează episodul 3, so stay tunned!

DSC_0138

Pe curând,

Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = cincizeci sase

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.